Samenwerking Yaskawa en Lorch Lasapparatuur

Lorch Lasapparatuur

Yaskawa en Lorch Lasapparatuur gaan samenwerken in Nederland en België

Yaskawa en Lorch Schweißtechnik GmbH, één van de technologieleiders op het gebied van booglassen, kondigden vorig jaar hun samenwerking aan om in heel Europa nieuwe innovatieve oplossingen te bieden aan industriële productiebedrijven in de lassector. Dit partnerschap werd allereerst opgestart in Duitsland maar inmiddels is ook de aftrap van de samenwerking tussen Yaskawa Benelux en Lorch Lasapparatuur België en Nederland geweest. Beide partners zien vooral bij MKB / KMO bedrijven een enorm potentieel om de komende jaren productieprocessen te automatiseren en de industrie te ondersteunen bij de omschakeling naar een moderne digitale productie.

De industriële lassystemen van Lorch Schweißtechnik GmbH, voor de veeleisende metaalbedrijven en tevens voor gebruik in lasautomatisering, worden al meer dan 60 jaar in Duitsland gemaakt. Dit in één van de meest moderne productie faciliteiten voor lasapparatuur ter wereld en geëxporteerd naar meer dan 60 landen. Door de nabijheid van de hoogwaardige, technische bedrijven en een duidelijke praktijkgerichtheid biedt Lorch zijn klanten herhaaldelijk innovatieve lastoepassingen aan die de productiviteit  van het lasbedrijf aanzienlijk kunnen verhogen. Eén van de laatste innovaties is Lorch Connect, waarmee de eindgebruiker zonder complexe IT-installatie, alle beschikbare lasgegevens in één oogopslag kan zien, opslaan en delen.

Op donderdag 4 november 2021 zijn de Lorch Industriële Partners bijgepraat over alle mogelijkheden van lasautomatisering. Naast de verschillende mogelijkheden die Lorch standaard in huis heeft, zijn er ook verschillende Lorch Automation Partners die lasautomatisering met Lorch voor de klant op maat maken. Yaskawa Benelux, onderdeel van Yaskawa Europe, is door de samenwerking de ideale automatiseringspartner van Lorch voor België en Nederland.

Tijdens de bijeenkomst met de Lorch Industriële Partners in het Welding Solution Center van Certilas werden diverse automatiseringsmogelijkheden live gedemonstreerd. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de instellingen van het Lorch lasproces volledig vanuit het robot bedieningspaneel te doen in plaats van op de stroombron. Er zijn nu ook ready-to-use Yaskawa lascellen met Lorch lasapparatuur beschikbaar. Eveneens is integratie van het lasnaad zoek- en volgsysteem en off-line programmeren mogelijk. Verder kan de klant nu profiteren van een proactieve Yaskawa – Lorch ontwikkeling en de ontwikkeling van robo-lastoortsen.

De demo en testopstellingen blijven beschikbaar in het Welding Solution Center van Certilas, zodat geïnteresseerden live kennis kunnen maken met de nieuwe mogelijkheden die de samenwerking van Lorch en Yaskawa biedt.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.