PTC versnelt klantentraject naar SaaS

PTC

PTC heeft de lancering aangekondigd van de Windchill+ -software voor Product Lifecycle Management (PLM). Windchill+ is een nieuwe generatie van de toonaangevende Windchill -software die wordt aangeboden via een moderne software-as-a-service (SaaS) architectuur. Door de voordelen van SaaS wordt het makkelijker om samen te werken rond productgegevens in Windchill+ . Bedrijven die aan productontwikkeling doen kunnen zo hun producten sneller op de markt brengen en PLM versneld invoeren.

“Al meer dan twee decennia gebruiken veel van de meest geavanceerde productiebedrijven ter wereld Windchill om hun producten te ontwerpen, te ontwikkelen en te produceren”, zegt Jim Heppelmann, President en CEO van PTC. “Windchill+ opent nieuwe perspectieven voor onze Windchill-productlijn. De software biedt de volledige digitale transformatiekracht van PLM maar tegelijkertijd worden de implementatie, het gebruik en upgraden ervan vereenvoudigd door het gebruik van een moderne SaaS-architectuur.”

Fabrikanten zouden in 2021 naar schatting van analisten meer dan 450 miljard dollar hebben geïnvesteerd in digitale transformatie-initiatieven. De adoptie van SaaS gaat alsmaar sneller, deels als gevolg van de wereldwijde pandemie. Door veel bedrijven wordt PLM steeds meer gezien als een ruggengraat voor digitale transformatie. De SaaS-oplossingen voor PLM zijn nu “het systeem bij uitstek voor productgegevens die continuïteit bewaken in een digitale lijn die mensen, processen en complexe systemen verbindt in een gesloten lus die de gehele productlevenscyclus omvat,” volgens Frank Della Rosa, Research Vice President, SaaS, Business Platforms en Industry Cloud, IDC.

Windchill+ combineert de transformationele voordelen van een moderne SaaS-architectuur met snelheid, wendbaarheid en openheid voor PLM. Door gebruik te maken van SaaS kunnen klanten hun oudere applicaties en oplossingen op locatie afbouwen of elimineren. Klanten kunnen snel en eenvoudig de overstap maken van PLM-implementatie naar volledig gebruik. Ze kunnen het gebruik van PLM binnen de organisatie gemakkelijk versnellen. Windchill+ maakt ook een snellere, eenvoudigere en veiligere samenwerking met externe partners in de toeleveringsketen mogelijk. PTC zal gebruik maken van de SaaS-architectuur van Windchill+ om nieuwe versies en PLM-mogelijkheden aan klanten te bieden in de toekomst.

PTC

PTC helpt fabrikanten wereldwijd om meetbare effecten te realiseren met softwareoplossingen die ondernemingen in staat stellen om product- en diensteninnovatie te versnellen, operationele efficiëntie te verbeteren en de productiviteit van hun werknemers te verhogen.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie