Duurzaamheid van de industrie mogelijk maken

PPA event plant Druk op industrie Fiscaal ammoniakfabriek Artikelen

De actuele uitdagingen voor de productie- en procesindustrie zijn groot en veelzijdig. Met een goede inzet van de beschikbare technologie is veel te bereiken. Voorwaarde is wel dat gezonde keuzes met deskundige mensen worden gemaakt. De kennisoverdracht van bezoekers, sprekers en exposanten op de PPA dag legt daar de nadruk op: gezamenlijk de uitdagingen mogelijk maken.

De zeventien ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties stellen niet alleen brede doelen aan de maatschappij, maar ook aan de industrie. Daarbij gaan zij nader in op duurzaamheid van de industrie, een veerkrachtige infrastructuur en de noodzaak van innovatie. In de presentatie van Festo op de PPA dag wordt de juiste inzet van technologie besproken. Dat wordt samengevat als Industrie 4.0, waarbij het voor alle betrokken bedrijven in de keten duidelijk is, dat we kansen alleen duurzaam benutten als we de goede voorbeelden volgen. De spreker van Festo zal de mogelijke oplossingen daarom bespreken aan de hand van een aantal concrete cases.

De zeventien SDG’s waren reeds voor de pandemie geformuleerd. De actuele uitdagingen maken het nog duidelijker dat de industrie zich dient aan te passen. De afhankelijkheid van grondstoffen, de gevoeligheid in de supply-chain, hogere energiekosten, de gewenste elektrificatie en het tekort aan deskundig personeel vragen om een strategische en duurzame aanpak in iedere bedrijfsketen.

Hoewel de nadruk in de energietransitie ligt op het elektrificeren van het energie systeem blijft een belangrijke rol weggelegd voor gassen en vloeistoffen. Er zullen grote hoeveelheden waterstof en koolstofdioxide via pijpleidingen worden getransporteerd.

In de presentatie van Krohne op de PPA dag komt het op afstand monitoren van druk, temperatuur en stroomsnelheid in pijpleidingen aan de orde. Door deze monitoring en de slimme data-analyse kan in een vroeg stadium bijvoorbeeld een eventuele lekkage gedetecteerd worden, om catastrofes te vermijden. Deze technische mogelijkheden worden wederom getoond aan de hand van praktijkvoorbeelden.

U kunt zich als industrieel eindgebruiker, OEM’er of system integrator kosteloos registreren voor een bezoek aan het PPA dag via deze link.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie