Één van de meest duurzame bedrijven in de machinebouw

82
Duurzame bedrijven in de machinebouw

Jungheinrich is één van de meest duurzame bedrijven in de machinebouw-industrie

Jungheinrich wordt opnieuw door EcoVadis erkend voor zijn inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en heeft voor de tweede keer op rij de gouden status behaald. Jungheinrich is daarmee nog steeds één van de meest verantwoordelijke en duurzame bedrijven in de machinebouw van meer dan 55.000 gecertificeerde ondernemingen.

Het toonaangevende duurzaamheidsbeoordelingsplatform EcoVadis heeft Jungheinrich opnieuw gecertificeerd als één van ’s werelds beste bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Jungheinrich behoort tot de twee procent meest duurzame bedrijven in de machinebouwindustrie. ”Ons begrip van duurzaamheid is de basis waarop we blijvende waarde creëren”, licht Dr. Lars Brzoska, CEO van Jungheinrich AG, toe. “Jungheinrich combineert sociale en ecologische verantwoordelijkheid met winstgevende groei. Dat we voor onze inzet op het gebied van verantwoord ondernemen van EcoVadis opnieuw de gouden status hebben gekregen, is een belangrijke bevestiging van ons werk.”

In zijn certificeringsproces onderscheidt EcoVadis de gebieden milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Jungheinrich heeft op alle vlakken verdere verbeteringen aangebracht ten opzichte van voorgaande jaren. EcoVadis erkent in het bijzonder de betrokkenheid van Jungheinrich bij milieubescherming.
Jungheinrich verbetert al jaren de ecologische balans van de productlevenscyclus van zijn trucks. De CO2-voetafdruk van een gemiddelde heftruck is in deze periode met 38 procent verminderd. Jungheinrich is een pionier op het gebied van elektromobiliteit. In 2019 was 97 procent van alle door Jungheinrich geproduceerde eenheden elektrische trucks, waarvan een snel groeiend deel was uitgerust met moderne lithium-ion technologie. Een elektrische heftruck met een lithium-ion accu heeft qua levensduur ongeveer 52 procent minder CO2-uitstoot dan een diesel heftruck in dezelfde belastingsklasse.

“Jungheinrich zal zijn betrokkenheid op het gebied van duurzaamheid in de toekomst verder uitbouwen om een duurzame meerwaarde te creëren voor klanten en de samenleving. Duurzaamheid krijgt daarom een speciale plaats in onze bedrijfsstrategie 2025+, die we in november presenteren”, kondigt Brzoska aan.

Meer over het EcoVadis-platform voor duurzaamheidsbeoordeling

Jungheinrich, opgericht in 1953, is een van ’s werelds toonaangevende leveranciers van oplossingen voor intralogistiek. Met een uitgebreid portfolio van interne transportmiddelen, automatische systemen en services biedt Jungheinrich zijn klanten op maat gemaakte oplossingen voor de uitdagingen van Industrie 4.0. Het concern, met het hoofdkantoor in Hamburg, is in 40 landen vertegenwoordigd met eigen directe verkoopbedrijven en in ongeveer 80 andere landen door partnerbedrijven.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.