PCIM Europe biedt productinnovaties en actuele presentatieonderwerpen

PCIM Europe

De PCIM Europe in Nürnberg staat voor de deur en zal plaatsvinden onder het motto “Let’s power on!”. Bezoekers kunnen zich verheugen op een breed scala aan productinnovaties, een forumprogramma van topklasse en een platform voor live en persoonlijke uitwisseling van 10 tot en met 12 mei 2022.

PCIM Europe internationaal

Op deze internationale vakbeurs voor vermogenselektronica en haar toepassingen zullen dit jaar ongeveer 400 exposanten uit meer dan 30 landen een gevarieerd aanbod van producten en diensten uit de hele waardeketen van de industrie tonen. De organisator Mesago Messe Frankfurt GmbH heeft inschrijvingen van onder meer exposanten uit landen als Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de VS.

Dit jaar wordt de PCIM Europe in Neurenberg voor het eerst aangevuld met een digitaal evenementenplatform, dat exposanten en bezoekers de mogelijkheid biedt om afspraken voor de beursperiode te maken en vooraf de eerste contacten te leggen. Bovendien biedt de “digitale warming-up” op 4 mei 2022 bezoekers zogenaamde “Teaser Talks”. In deze vorm geven exposerende bedrijven een voorproefje van de producten die ter plaatse zullen worden tentoongesteld.

Innovaties voor uiteenlopende toepassingen

De PCIM Europe biedt leveranciers van producten en componenten uit de vermogenselektronica een ideale gelegenheid om productinnovaties voor het eerst aan het publiek te presenteren. Deze kunnen worden bekeken als “Beursinnovaties” in de lijst van exposanten op de website van het evenement en zullen deels worden gepresenteerd op de beursstands en deels in de vorm van productpresentaties op het exposantenforum in hal 9.

Leveranciers van producten die verband houden met vermogenselektronica voor elektromobiliteit zullen deze tonen op het E-Mobility Forum in Hal 6, bijvoorbeeld SEMIKRON International met de presentatie “Laser Welding: Fast & Reliable Joining Technology for Ultra Low Inductance eMPack SiC Automotive Power Modules” en Fraunhofer IFA over “Progress in Development of GaN Power Devices”.

Lezingen en onderzoeksresultaten van topklasse

Wie zich wil verdiepen in actuele onderzoeks- en ontwikkelingsonderwerpen op het gebied van vermogenselektronica, heeft daartoe twee mogelijkheden op PCIM Europe.

Op het forum van deskundigen in hal 6 komen actuele trends en ontwikkelingen aan bod in paneldiscussies en presentaties, zoals “Recent Additions to CoolSiCTM Portfolio for Green Energy Solutions” (Infineon Technologies) of “SiC: The Driving Force of E-mobility and A Sustainable Future” (Rohm Semiconductor).

Bovendien zal er op dinsdag- en woensdagmiddag de gelegenheid zijn om de posterpresentaties bij te wonen van de conferentie die op hetzelfde tijdstip plaatsvindt. In deze vorm zullen deskundigen hun laatste onderzoeksresultaten presenteren in de vorm van posters in de foyer voor Hal 9 (NCC Mitte) en beschikbaar zijn om vragen te beantwoorden. De posterpresentaties zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van de tentoonstelling.

Aan het einde van elke dag tijdens de PCIM Europe kunnen de bijdragen van het forum en het conferentieprogramma on demand worden bekeken op het digitale evenementenplatform.

Tickets voor de tentoonstelling kunnen alleen online worden gekocht. Naast de tentoonstelling biedt het bezoekersticket ook toegang tot het digitale evenementenplatform.

Na de PCIM Europe vindt op 18 mei 2022 de “digitale follow-up” plaats, die als afsluiting van het evenement fungeert en kan worden gebruikt om de gelegde contacten te intensiveren.

Meer informatie over het evenement

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie