Onafhankelijk AGV-geleidingssysteem met app besturing

AGV-geleidingssysteem

Hoe coördineert u uw AGV’s? Zelfrijdende transportsystemen worden grotendeels aangestuurd via het eigen AGV-geleidingssysteem van de betreffende fabrikant of individuele oplossingen.

Onafhankelijk AGV-geleidingssysteem

SIGMATEK levert nu een voertuig onafhankelijk AGV-geleidingssysteem: het Traffic Control System (TCS). Het kan eenvoudig worden geïntegreerd in automatiseringsoplossingen, maar ook volledig onafhankelijk ervan worden gebruikt. De TCS-software dient als tussenniveau tussen de voertuigen zelf en de voorraadbeheer- en magazijn beheer systemen, waaruit TCS de relevante transportorders verkrijgt.

Net als een taxi-coördinator stuurt het begeleidingssysteem een beschikbaar voertuig naar het ophaalpunt en vervolgens naar het afleveradres. Het systeem ontvangt de transportopdracht voor de individuele voertuigen en verzorgt de routeplanning. Als er geen voorraad beheer systeem is, kunnen transport taken rechtstreeks in de TCS worden gemaakt. Het proces van een dergelijke transport opdracht is vrij programmeerbaar. Het AGV-geleidingssysteem houdt rekening met alle mogelijke routes: eenrichtingsverkeer, permanente of tijdelijke obstakels, evenals door de gebruiker gedefinieerde beperkingen.

 • Grafische systeemeditor
  Exacte facilitaire modellen en intelligente reislogica voor het plannen van de meest efficiënte routes – eenvoudige uitbreidings mogelijkheden.
 • SLAM-integratie
  Directe integratie van SLAM-systemen – snelle inbedrijfstelling en flexibele systeemaanpassing.
 • Order simulator
  Optimaliseer reisorders met geïntegreerde vlootsimulatie – in real-time en timelapse.
 • Flexibele data-interface
  Systeemintegratie met open standaardprotocollen zoals VDA 5050, MQTT, JSON, UDP, TCP/IP etc. – externe toegang vanaf elke locatie.
 • Informatieve analysetools
  Efficiëntie van wagenparken in één oogopslag – grafische heatmaps en uitgebreide statistische data-analyse.

Het S-DIAS automatiseringssysteem is de optimale keuze in de intralogistiek: modulair, trillingsbestendig en veilig. De compacte modules voor besturing, safety, motion en speciale functies zijn zo efficiënt ontworpen dat ze direct in het AGV-geleidingssysteem of de vloertransporteur kunnen worden geïntegreerd.

SigmaControl

SigmaControl levert producten in de industriële besturingstechniek van vooraanstaande leveranciers als SIGMATEK, COPA-DATA, KONTRON en KOLLMORGEN.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie