Temperatuur meten en bewaken met precisie

Temperatuur meten en bewaken

Temperatuur meten en bewaken met precisie: de AI 023

Met de AI 023 analoge ingangsmodule uit de S-DIAS-serie kan men nauwkeurig de temperatuur meten en bewaken. Omdat temperatuursensoren zowel met 2- en 4-draadstechnologie kunnen worden aangesloten, kan de gebruiker flexibel beslissen over de vereiste precisie van de meting. Met behulp van 4-draads meettechnologie kunnen afwijkingen veroorzaakt door draadweerstanden, worden gecompenseerd – de juiste keuze voor hoge precisie temperatuur metingen.

Nauwkeurig temperatuur meten en bewaken

De compacte module met twee weerstandsingangen verzamelt nauwkeurig meetwaarden van weerstandsensoren en met 5 verstelbare bereiken, kunnen metingen worden gedaan van 0-250 Ω, 0-500 Ω, 0-1000 Ω, 0-2500 Ω en 0-5000 Ω elektrische weerstand. Het temperatuur meetbereik is van -200 tot +850 °C met een precisie van +/- 0,3% bij een resolutie van 16 bits. Ondersteunde sensoren zijn onder andere de PT100, PT1000, NI100, NI1000 en diverse KTY sensoren. De AI 023 heeft ook een meetbewakingsfunctie en sensorbreukdetectie.

De connectie technologie kan worden geselecteerd op basis van temperatuursensor en kabellengte. Het voordeel van het 2-draads circuit is eenvoudige bedrading. Met een zeer nauwkeurige 4-draads meting kunnen zowel symmetrische als asymmetrische weerstanden van verbindingslijnen en overgangsweerstanden van connectoren bewaakt en gecompenseerd worden. Dit wordt bereikt door het registreren van de meetstroom en het meten van de spanning over de extra meet-lijnen van de meetsensor. Aan de hand van deze twee waarden wordt de weerstandswaarde van de meetsensor intern bepaald.

SigmaControl

Met jarenlange ervaring in industriële besturingstechniek levert SigmaControl gespecialiseerde kennis en producten van vooraanstaande leveranciers als SIGMATEK, COPA-DATA, KEBA en KONTRON. De uitgebreide kennis van zaken op met name motion control gerelateerde oplossingen en de klantgerichte aanpak leiden tot de kostenbesparende oplossingen die de sleutel zijn tot uw succes.

SIGMATEK

In 1988 is in Lamprechtshausen bij Salzburg SIGMATEK opgericht. De afgelopen jaren hebben vele innovatieve ontwikkelingen tot evenveel baanbrekende besturingsoplossingen geleid. SIGMATEK ontwikkelt en produceert hardware zoals besturingssystemen, PLC’s, Motion Controllers, Servosystemen, Visualiseringunits en Industriële PC’s. Ook de bijbehorende Software zoals programmering- en servicetools komen van de R&D afdeling van SIGMATEK. Momenteel werken er ca. 550 hooggekwalificeerde medewerkers. Innovatie, hoge kwaliteit, Europese productie en service zijn maatgevend voor het succes van SIGMATEK, die heden ten dage kantoren heeft in Duitsland, Zwitserland, Engeland, US, China en Korea. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van diverse distributeurs in de meest belangrijke internationale industriële centra.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.