NMi Group leidt de weg in certificering van slimme apparaten met overname TrustCB

NMi Group

De NMi Group, een wereldwijde speler in Testen, Inspectie, Certificering en Kalibratie (TICC) diensten, heeft onlangs een belangrijke stap gezet in de richting van toekomstbestendige certificering van slimme apparaten. Deze stap is de overname van TrustCB, een prominente speler in het domein van Cyber Security.

TrustCB, nu een onderdeel van NMi Group, is de enige commerciële certificeringsinstantie die de wereldwijd erkende Common Criteria-cyberveiligheidsnorm mag uitvoeren. Deze norm is erg belangrijk voor de beveiliging van slimme industriële apparaten. TrustCB werkt met vooraanstaande wereldwijde klanten en kan certificeringen uitvoeren op het hoogste niveau (EAL7). De integratie van TrustCB binnen NMi Group versterkt de bedrijfsambitie. Het bedrijf streeft naar een allesomvattende aanpak. Deze aanpak combineert ‘legal’ metrologie en Common Criteria-normen. Het doel is de betrouwbaarheid en integriteit van slimme apparaten te verhogen.

Expertise IoT SESIP-protocol van TrustCB bij NMI Group

Een kernaspect van de overname is de expertise van TrustCB in het toepassen van Common Criteria-normen in het Internet of Things (IoT) via het SESIP-protocol. Deze toevoeging aan NMi Group onderstreept de toewijding aan het motto “Measuring Tomorrow”, waarbij precisie in metingen samengaat met de steeds belangrijkere eis van robuuste cyberveiligheidsnormen.

In de wereld van ‘legal’ metrologie en Common Criteria is de co-existentie van functionaliteit, nauwkeurigheid en beveiliging essentieel. Dit geldt vooral voor apparaten zoals slimme meters, slimme netwerken en andere slimme industriële apparaten. In de digitale wereld moeten fabrikanten en operators zich houden aan juridische en cyberveiligheidsvoorschriften. Dit is noodzakelijk om de nauwkeurigheid en veiligheid van hun producten te garanderen.

Strategische zet

Yvo Jansen, CEO van NMi Group, spreekt zijn enthousiasme uit over deze strategische zet. Hij geeft aan dat de overname van TrustCB de ambities van NMI in de beveiliging van slimme industriële apparaten versterkt. Door nauwkeurigheid in metingen te integreren met robuuste cyberveiligheidsnormen, verbetert het meetinstituut de regelgevende naleving en verhoogt het de betrouwbaarheid van hun oplossingen.

Wouter Slegers, de CEO van TrustCB, voegt toe dat het belang van de samenwerking met NMi Group een strategische stap in de goede richting is. Deze stap positioneert TrustCB als een leidend certificeringsbedrijf in Common Criteria en ‘dedicated scheme’. Daarnaast blijft TrustCB een betrouwbare en responsieve partner in certificering. Deze samenwerking versterkt de precisie en beveiliging van slimme industriële apparaten aanzienlijk. Wouter zal de leiding binnen TrustCB behouden, waarbij hij zorgt voor onafhankelijkheid en voortdurende uitmuntendheid in Common Criteria-certificering.

De overname van TrustCB door NMi Group markeert een belangrijke mijlpaal in hun ‘Build and Buy’-strategie. Deze strategie heeft als doel om NMi’s positie als marktleider in ‘legal’ en toegepaste metrologiediensten voor slimme industriële apparaten verder te versterken.

Meer informatie over NMI Group

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.