Nieuwe technologie WEG voor de gehele waterketen

WEG frequentieregelaar

WEG, een fabrikant van motoren en besturingstechnologie, zal aanwezig zijn op de vakbeurs Aqua Nederland, die van 15 tot en met 17 maart 2022 in Gorinchem wordt gehouden. WEG demonstreert daar zijn nieuwe frequentieregelaar (VSD), de CFW900, samen met zijn W22 EX-motor, zijn WG20-tandwielkasten en zijn nieuwste digitale tools – Motion Fleet Management (MFM), WEG Data Viewer, WEG Motor Scan en Pump Genius. Deelnemers kunnen WEG bezoeken op stand J106.

Aqua Nederland is het toonaangevende evenement voor de gehele waterketen in Nederland en biedt professionals in de waterbranche de mogelijkheid nieuwe producten te ontdekken en met andere deelnemers te netwerken. Dit jaar demonstreert het bedrijf allerlei verschillende industriële producten, waaronder de nieuwe CFW900-frequentieregelaar.

De CFW900 heeft een nieuwe native integratievoorziening, wat het makkelijker maakt om hem te implementeren in het Motion Fleet Management (MFM)-systeem van WEG. Met gebruik van een ethernetpoort publiceert de frequentieregelaar data op het MFM-systeem om de bedrijfs- en onderhoudsvoorzieningen te optimaliseren. Ook de andere CFW-modellen van WEG, de CFW100 en de CFW300, worden tentoongesteld.

“Met een geïntegreerd smartsysteem biedt de CFW900 technici de mogelijkheid het gedrag van de frequentieregelaar aan te passen aan de belasting, voedingsspanning en schommelingen in de omgevingstemperatuur”, aldus Marek Lukaszczyk, marketingmanager voor Europa en het Midden-Oosten bij WEG. “De CFW900 biedt optimale connectiviteit voor productiviteit en bruikbaarheid in elke toepassing.

“Onze energie-efficiënte W22 Ex-motor zal ook op het toneel verschijnen. De explosiebestendige motor met framemaat 315 voldoet momenteel ruimschoots aan de huidige efficiëntievereisten en er zijn opties voor IE4 en IE5 beschikbaar. Sterker nog, de producten van WEG hebben de nieuwe efficiëntienormen die op 1 juli 2021 werden geïntroduceerd al jarenlang overtroffen.”

Daarnaast zal de fabrikant van motoren en besturingstechnologie ook zijn onlangs uitgebrachte MFM-systeem tentoonstellen. De digitale tool zorgt voor online monitoring en onderhoudsmanagement van een hele reeks industriële voorzieningen en stelt gebruikers in staat de operationele status van elektromotoren, VSD’s, softstarters, tandwielkasten, compressoren en allerlei andere apparatuur te bewaken.

MFM is onderdeel van de groeiende portfolio digitale tools van WEG, die ook de WEG Data Viewer-app omvat. Deze tool uploadt technische informatie over motoren, zoals testresultaten, gegevensbladen, tekeningen en prestatiecurven.

Als een show voor de waterbranche zal WEG bovendien de Pump Genius-app demonstreren op Aqua Nederland. De Pump Genius van WEG heeft onder meer functies voor het detecteren van beschadigde pijpleidingen en lekken en programmeerbare schema’s met energiebesparingen.

“Water is één van onze grootste markten in Nederland, een land dat bekendstaat om zijn pomp- en watermanagementsystemen”, voegt Lukaszczyk daaraan toe. “Na twee jaar uitstel is de beurs van dit jaar een perfecte gelegenheid om bestaande en potentiële klanten te ontmoeten en hen onze nieuwste technologieën te laten zien.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.