Nieuwe roestvast stalen behuizing van Pepperl+Fuchs

Roestvast stalen behuizing

Nieuwe roestvast stalen behuizing maakt Ex e Portfolio van Pepperl+Fuchs compleet

Pepperl+Fuchs versterkt haar positie als leverancier van Ex-apparatuur dankzij de introductie van het SR gamma. Naast het GR gamma, kasten gemaakt uit glasvezelversterkte kunststof, vervolledigt dit nieuwe SR gamma het assortiment van de specialist in procesautomatisering. Hierdoor onstaat een compleet portfolio van zeer flexibele en kostenefficiënte stuur- en verdeelkasten in de beschermingsklasse Ex e (verhoogde veiligheid).

In eerste instantie zullen diverse versies van remote I/O-kasten met roestvast stalen behuizing beschikbaar zijn na de marktintroductie. Deze zijn afgestemd op de eisen van de olie- en gasindustrie, de chemie en farmaceutische industrie. De uitvoeringen zullen voortdurend aangevuld worden met bijkomende opties, zoals klemmenkasten en -blokken, besturingscomponenten, lastscheiders en veiligheidsschakelaars. Ook veldbusaansluitingen zullen binnenkort voorzien worden, zodat gebruikers volop kunnen genieten van een zeer uitgebreid portfolio.

SR Kostefficiënte Ex e roestvast stalen behuizing voor diverse toepassingen

Het SR gamma – uitgevoerd uit duurzaam roestvrij staal – omvat meer dan 30 afmetingvariaties van de behuizing, wat tegemoet komt aan quasi elke toepassing. Om de kostefficiëntie te verhogen, zijn de IP66 / NEMA 4X behuizingen altijd teruggebracht tot de basisversie. Eventuele accessoires, zoals flensplaten, scharnieren, kwartdraaisloten en afscherming, worden door Pepperl+Fuchs uitsluitend geïntegreerd in overeenstemming met de specifieke klantenvraag. Diverse internationale goedkeuringen maken de inzet wereldwijd mogelijk in een groot aantal toepassingen.

Afhankelijk van de eisen van de toepassing kunnen de behuizingen, die gecertificeerd zijn voor een temperatuurbereik van -60 °C tot +120 °C, verticaal of horizontaal in de bedrijfsruimte gemonteerd worden. Alle versies uit het SR-gamma die geschikt zijn voor wandmontage kunnen direct vastgeschroefd worden met 90° draaibare montagebeugels of klinknagels zonder verdere aanpassing. Als het SR-gamma als bedieningseenheid gebruikt wordt, kunnen de contactblokken bevestigd worden aan een rail of rechtstreeks op de behuizing.

GR: de uitvoering uit glasvezelversterkte kunststof

Strategisch en technologisch gezien is de SR-gamma een aanvulling op het bekende GR-gamma in het Pepperl+Fuchs portfolio. De GR gamma omvat een reeks IP66 / NEMA 4X behuizingen uit glasvezelversterkt, antistatisch en zeer sterk polyester. Het UV-stabiele materiaal is zeer duurzaam en is uitermate bestand tegen corrosie.
Het innovatieve ontwerp van het GR gamma maakt de montage aanzienlijk eenvoudiger: goed ingedeelde montagestappen maken dat zelfs grote en zware behuizingen door één persoon kunnen gemonteerd worden. Net als het SR gamma is het GR gamma verkrijgbaar in diverse afmetingen en opties om aan een breed scala van toepassingseisen te kunnen voldoen.

Ex e stuur- en verdeeloplossingen uit één hand

Deze twee Ex e gamma’s met behuizingen zijn met elkaar verbonden door het overkoepelende serviceconcept van Pepperl+Fuchs, dat zich richt op een maximale verticale integratie en een uitgebreide ondersteuning van de gebruikers op elk moment. Naast de regionale buitendienst, hebben klanten toegang tot productspecialisten in de zes wereldwijd verspreide Solution Engineering Centers (SEC’s). Zij kunnen helpen doorheen heel het proces: van het opstellen van offertes tot de engineering, ontwerp en certificatie van aangepaste stuur- en verdeeloplossingen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie