Nieuwe robolink IP44 trotseert spatwater

Robolink IP44 van igus

De nieuwe robolink IP44 van igus: een robot die de spatwater trotseert!

igus heeft met de robolink IP44 een low cost automatiseringsoplossing ontwikkeld gemaakt van polymeer en roestvast staal voor omgevingen met spatwater.

Vochtige en natte omgevingen kunnen snel de mechanische elementen van een robot aantasten. Dit zette igus aan om een low cost automatiserings-innovatie op de markt te brengen, welke gemakkelijk en voordelig eenvoudige taken kan implementeren en tegelijkertijd in contact kan komen met spatwater.

“Uit gesprekken met klanten leerden we dat veel klanten op zoek zijn naar een voordelige oplossing die ook gebruikt kan worden in spatwater-omgevingen, bijvoorbeeld wanneer emulsies verwijderd moeten worden”, legt Alexander Mühlens uit, hoofd Automatiseringstechniek bij igus GmbH. “Toen hebben we een robot ontwikkeld die geschikt is voor dit doel.”

De nieuwe robolink maakt gebruik van de voordelen van twee materialen: roestvast staal en hoogwaardige polymeren. Voor de eerste keer in een igus robot, zijn de verbindingsgewrichten gemaakt van V2 of V4 roestvaststaal, en de gewrichten van de beproefde smeermiddelvrij tribo-polymeren. De gebruiker kan zonder dure extra afdekking, omdat de afwezigheid van smeermiddel in de gewrichten betekent dat er geen vet kan worden uitgespoeld in in het milieu kan komen.

De nieuwe robolink voldoet tenminste aan beschermingsklasse IP44 en is derhalve bestand tegen spatwater. Het kan tot drie kg tillen, heeft een bereik van 790 mm met vijf assen en kan 7 picks per minuut uitvoeren. Dankzij het gebruik van motoren met encoders van beschermingsklasse IP65, kan de robot ook gemakkelijk worden gebruikt voor inspectiedoeleinden in de buitenlucht.

Andere toepassingsscenario’s zijn mogelijk, bijvoorbeeld in de levensmiddelen- en drankenindustrie, in de chemische- en farmaceutische sector, of zelfs voor tank- en containerreiniging.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.