Nieuwste generatie kabelrupsen wint Duitse Design Award

4
Nieuwste generatie kabelrupsen

Het benutten van natuurgeheimen: de nieuwste generatie kabelrupsen van igus wint Duitse Design Award

Het ontwerp van de nieuwste generatie kabelrupsen bespaart gewicht, verhoogt de sterkte en reduceert de montagetijd tot wel 40%.

De E4Q kabelrups-serie werd door igus ontwikkeld om de best mogelijke oplossing te realiseren bij vrijdragende- en lange rijwegen. Tijdens dit proces, zorgen vormen die door de natuur zijn geïnspireerd voor een bijzonder laag gewicht, terwijl een uniek openingsconcept waarbij geen gereedschap nodig is de installatietijd met 40% reduceert. De E4Q heeft nu de Duitse Design Award ontvangen voor dit baanbrekende ontwerp.

Na het winnen van een groot aantal onderscheidingen in de afgelopen jaren, bewijst igus opnieuw hoe een progressief ontwerp concrete voordelen kan brengen voor de gebruiker. Dit geldt ook voor de nieuwste generatie kabelrupsen.

Het is opvallend dat igus hier een nieuwe weg is ingeslagen. “Om het materiaal en daarmee het gewicht van de kabelrups te optimaliseren, zijn onze ontwikkelaars door de natuur geïnspireerd”, legt Michael Blaß, afdelingshoofd van de divisie kabelrups-systemen bij igus uit. “Het afgeronde ontwerp is zeer organisch en is terug te vinden aan de buitenkant van de koppel- en stopelementen. Dit reduceert het gewicht met 10% vergeleken met de voorgaande E4.1 serie, en dat geldt ook voor de benodigde aandrijfenergie.”

Ondanks uitsparingen in het materiaal is het nieuw ontwikkelde product 20% sterker en stabieler. De schakels van deze kabelrups hebben volledig nieuw ontworpen PVC datakabel. dwarsverbinders met een vergrendelingsmechanisme voor een verminderd gewicht. Deze zorgen ervoor dat de kabelrupsen zonder gereedschap binnen enkele seconden geopend en gesloten kunnen worden. Vullen is daarom bijzonder gemakkelijk en de installatietijd wordt met 40% gereduceerd.

German Design Award eert innovatieve ontwerptrends

De voordelen van de E4Q zijn nu erkend door de internationale jury van de German Design Award.

In de categorie “Uitmuntend productontwerp” werd de E4Q onderscheiden evenals de innovatieve Module Connect adapter, waarmee kabelrupsen inclusief kabels op de machine kunnen worden aangesloten met behulp van een kliksysteem. De German Design Award is de internationale prijs van de German Design Council. Haar doel is het ontdekken, presenteren en toekennen van prijzen voor unieke designtrends. 5.000 producten/projecten uit lmaar iefst 60 landen werden dit jaar ingezonden.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.