Zeer indrukwekkende dansende robots van Boston Dynamics

81

De dansende robots deden de twist en andere indrukwekkende dansbewegingen

Boston Dynamics maakt enkele van de meest indrukwekkende robots ter wereld – zo indrukwekkend dat ze zelfs met gemak kunnen dansen.

In Boston Dynamics’ meest recente virale video, dansen de antropomorfe Atlas, Spot the robot dog en zelfs Handle, een box moving robot, op het klassieke nummer “Do You Love Me” van de Contours.

De dansende robots waren zo indrukwekkend dat Elon Musk op Twitter moest inklokken en iedereen eraan moest herinneren dat het echt was.

Boston Dynamics, dat Hyundai onlangs van SoftBank kocht, laat de indrukwekkende vaardigheden van hun robots vaak in video’s zien. Het is zelfs niet de eerste keer dat de robots worden gezien als dansers. In 2018 werd Spot afgebeeld terwijl hij danste op “Uptown Funk”. Het lijkt er echter op dat de bewegingen van de dansende robots dramatisch zijn verbeterd in de laatste twee jaar.

Boston Dynamics heeft altijd een aantal van de meest indrukwekkende antropomorfe robots op de planeet ontwikkeld. Ze werden opgericht in 1992 en kregen in eerste instantie geld van DARPA voor een grote paardenhondenrobot. Vervolgens werden ze in 2013 gekocht door Google moederbedrijf Alphabet. Het Japanse technologiebedrijf SoftBank kwam uiteindelijk binnen en kocht ze in 2017. Nu, in 2020, is Hyundai de nieuwe eigenaar die meer tegenwind wil maken op het gebied van robotica.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.