Nieuwe IO-Link mastermodule voor EX600-veldbussysteem

4
IO-Link mastermodule

Nieuwe IO-Link mastermodule voor EX600-veldbussysteem optimaliseert productieprocessen

Communicatie tussen de PLC en het sensor-/actuatorniveau is essentieel in geautomatiseerde processen en Industrie 4.0-toepassingen. SMC biedt een passende oplossing voor het aansluiten van componenten, zoals ventielen, op een bestaand productienetwerk: de integratie van een IO-Link mastermodule. Deze module is beschikbaar voor het bekende EX600 veldbussysteem en zorgt dat de netwerkverbinding snel, eenvoudig en kostenefficiënt is.

Moderne Industrie 4.0-toepassingen vereisen oplossingen voor een optimale communicatie tussen de PLC en het sensor-/actuatorniveau. SMC levert daarom voor de veelzijdige EX600-serie een IO-Link mastermodule die flexibel aansluit op productienetwerken. Integratie in het centrale EX600-platform maakt aansluiting van de sensor/actuator op het industriële EtherNET/IPTM-netwerk mogelijk, zonder externe componenten.

Door de combinatie van een centraal EX600-platform en EtherNET/IPTM-ondersteuning, kan de IO-Link mastermodule eenvoudig en snel worden geïnstalleerd en in bedrijf genomen. De module is leverbaar met 4-poortaansluitingen van klasse A (bijvoorbeeld voor in-/uitgangsapparatuur zoals druk-, flow- en positiesensoren) of 4-poortaansluitingen van klasse B. De klasse B-poort levert een extra voedingsspanning en is daarmee geschikt voor het aansluiten van apparaten die meer stroom vereisen, zoals het EX260-veldbussysteem. Een extra stroomvoorziening is dan niet nodig.

Hoge connectiviteit en configureerbaar

Het EX600-platform is compatibel met diverse ventielseries en analoge of digitale IO-modules kunnen worden aangesloten. Het platform ondersteunt ook gangbare veldbus- en industriële Ethernet-protocollen, zoals PROFIBUS, Ethernet/IP, EtherCat en DeviceNet. Dankzij het modulaire ontwerp kunnen maximaal vier IO-Link mastermodules (elk met vier poorten) worden geïntegreerd, zodat totaal zestien IO-Link apparaten kunnen worden opgenomen. Parametrering van een aangesloten apparaat is dynamisch en tijdens bedrijf mogelijk. Bovendien kunnen de in- en uitgangssignalen worden bewaakt en de parameters worden ingesteld met behulp van een draagbaar apparaat.

De gegevens van de IO-Link mastermodule zijn toegankelijk via een pc met een softwaretool voor diagnose, bewaking en instelling van de apparaatparameters. Om ventielen en ventieleilanden te configureren, heeft SMC een configuratietool op haar website. Gebruikers kunnen daar ook het EX600-platform in de configuratie opnemen.

Meer productkwaliteit

De IO-Link mastermodule is geschikt voor het ontwerpen van modulaire machineconcepten in veel industriesectoren, zoals de automobiel- en verpakkingsindustrie. De module verhoogt de efficiëntie en de productkwaliteit, onder meer dankzij kortere machinestilstanden.

Meer informatie

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.