Nieuwe generatie intelligente actuatoren

Intelligente actuatoren

Concens intelligente actuatoren voor heftoepassingen met geïntegreerde controller en 100% programmeerbaar

Concens – vertegenwoordigd door Rotero uit Woerden – introduceert een nieuwe generatie intelligente actuatoren onder de naam ICON. Deze lineaire actuatoren zijn gebaseerd op de bestaande CON35, CON50 en CON60 uitvoeringen en kenmerken zich door een geïntegreerde controller, compatibiliteit met Modbus RTU en een intelligente bescherming van zowel de actuator als de toepassing zelf.

ICON staat voor: Intelligent, Connected, Open Protocol en New Paradigm. Hiermee beschrijft fabrikant Concens alle belangrijke eigenschappen van de nieuwe generatie intelligente inline actuatoren.

Brede toepasbaarheid

Op basis van de verschillende eigenschappen zijn de inline actuatoren bijzonder veelzijdig in te zetten. Zo kan de eindgebruiker zijn eigen actuator configureren met betrekking tot de kleur, de slaglengte en de beschermingsgraad (IP-waarde).

Ook zijn diverse klantspecifieke wensen te integreren zoals speciale aansluit brackets, klantspecifieke kabels en connectoren. Hiermee kan hij flexibel kiezen voor een actuator die exact is afgestemd op zijn behoeften in alle industriële omgevingen waar via Modbus RTU wordt gecommuniceerd.

Daarbij zijn de plug&play ICONs vrij programmeerbaar en met de gebruikersvriendelijke software eenvoudig en snel te installeren. Er zijn tot maximaal 128 ICONs aan te sluiten met behulp van de nieuwe ‘connection interface box’. Afhankelijk van het model is deze geschikt voor een synchrone of individuele werking.

Tot slot beschikken de ICONs over intelligente bewakingsfuncties. Zo beschermt de actuator zichzelf tegen overstroom en de applicatie door middel van een interne slagbeperking. En niet onbelangrijk: de nieuwe generatie heeft dezelfde afmetingen als de standaard CON actuatoren waardoor het ontwerp niet hoeft te worden aangepast wanneer de keuze op de ICON valt.

Op aanvraag zijn de actuatoren ook in andere lengtes en met andere slaglengtes te bestellen. Bovendien kan het bedrijf afwijkende montagebeugels leveren evenals uitvoeringen met een verhoogde beschermingsgraad (IP68 en IP69) voor toepassing in zware omgevingen, desgewenst in het RVS 316 of als geluidsarme variant.

Over Rotero

Rotero is een handelsorganisatie die deel uitmaakt van Rotero Holding. Rotero houdt zich bezig met oplossingen op het gebied van aandrijftechniek, actuatoren, elektromagneten, ventilatoren, schakelaars en sensoren waarbij de focus voornamelijk ligt op machinebouwers en constructeurs met seriematige behoefte.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.