Nieuwe capacitieve sensoren voor Food & Beverage

capacitieve sensoren

Het domein van capacitieve sensoren heeft de laatste jaren significante vooruitgang geboekt, en het is evident dat de innovaties blijven komen. Met het oog op de groeiende vraag naar efficiëntie en kwaliteit in de Food & Beverage sector, is er nu een nieuwe reeks sensoren gelanceerd die precies daarop inspelen. Datasensing heeft de C18FT en C30FT serie capacitieve sensoren geïntroduceerd, speciaal ontworpen voor deze sector.

Ontworpen met focus op duurzaamheid en precisie

Een van de meest opvallende kenmerken van deze nieuwe reeks capacitieve sensoren is dat ze vervaardigd zijn uit het robuuste kunststof PTFE. Dit materiaal staat erom bekend niet alleen sterk, maar ook resistent te zijn tegen verscheidene invloeden van buitenaf. Het resultaat? Sensoren die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van waterdichtheid en hygiëne. In een sector waarin hygiëne essentieel is, zoals de voedingsmiddelenindustrie, zijn zulke innovaties onmisbaar.

Maar de kracht van deze capacitieve sensoren reikt verder dan de Food & Beverage sector. Ze zijn ook geschikt voor ruwe omgevingen in het algemeen. Dit biedt engineers veelzijdige mogelijkheden, van het monitoren van productielijnen tot het waarborgen van de kwaliteit in uitdagende omstandigheden.

Capacitieve sensoren met geavanceerde eigenschappen

Afgezien van de materiaalkeuze, bieden de C18FT en C30FT serie capacitieve sensoren andere indrukwekkende functies. Eén daarvan is hun hoge immuniteit voor vervuiling. Deze eigenschap is bijzonder waardevol, vooral in een omgeving waar minimale verstoring essentieel is.

Verder is er de toevoeging van IO-Link communicatie. Deze geavanceerde communicatietechnologie zorgt ervoor dat de sensoren nog efficiënter kunnen functioneren en biedt ook mogelijkheden voor diagnose en monitoring op afstand.

Een andere belangrijke toevoeging is de IP69K mechanische bescherming. Hiermee garandeert Datasensing dat deze capacitieve sensoren bestand zijn tegen de meest rigoureuze omstandigheden.

Afhankelijk van de specifieke behoeften, zijn zowel bondige als niet-bondige types beschikbaar in M18 en M30 behuizing. Dit toont aan dat Datasensing niet alleen streeft naar innovatie maar ook naar aanpassingsvermogen.

Meer informatie bij Vierpool.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie