Nieuw: Trio Scara Robots en servosystemen

SCARA robots

Trio Motion Technology is al ruim 30 jaar een gerenomeerde specialist op het gebied van motion controllers en besturingssystemen. Sinds 2002 is Trio met onder andere SCARA robots onderdeel van het ATB Automation leveringsprogramma.

Trio Motion, SCARA robots en servosystemen

Met de integratie van Trio Motion Technology binnen de Estun Group in 2018 hebben beide firma’s de krachten gebundeld onder andere resulterend in een compleet nieuw ontwikkeld en op elkaar afgestemd programma motion controllers, servosystemen en Scara Robots. Hiermee wordt het zeer eenvoudig om een complete machine lijn met één of meerdere scara robots en andere servo-aandrijvingen te integreren binnen één platform. Een geïntegreerde oplossing met robot- en machinebesturing als één gecoördineerd systeem, maximaliseert de prestaties en vereenvoudigt de programmering en eventuele toekomstige uitbreiding van het systeem. Oftewel “waarom interfacen als je ook kunt integreren?”.

De nieuwe SCARA-robotreeks (Selective Compliance Assembly Robot Arm) van Trio is ontworpen om de productiviteit en controle te optimaliseren voor toepassingen zoals pick-and-place, assemblage en afgifte. Dit maakt het assortiment zeer geschikt voor industrieën zoals de elektronicaproductie (3C), verpakking en materiaalbehandeling. Het assortiment omvat vier SCARA-robots die zich uitstrekken van een armbereik van 400 mm en een maximaal laadvermogen van 3 kg tot een armbereik van 700 mm en een maximaal laadvermogen van 6 kg.

Aangedreven door Trio servoaandrijvingen

De robots bereiken een hoge dynamiek en precisie met een hoge herhaalnauwkeurigheid, waardoor ze ideaal zijn voor montage. Elke robot wordt aangedreven door vier Trio MX-serie servomotoren die afzonderlijk worden bestuurd door een Trio DX4-servodrive. De servodrives bieden snelle, nauwkeurige bewegingsprestaties, verbeterd door EtherCAT-updatesnelheden van slechts 125us. DX4 kan 350% overbelasting leveren voor zowel hoge dynamische toepassingen.

De nieuwe robots worden aangestuurd door een Trio motion coördinator die tegelijkertijd de totale machine kan aansturen, in plaats van een aparte controller voor machine en robot. Door robotica binnen dezelfde controller te integreren, wordt de uitdaging van handshake en communicatiecompatibiliteit tussen een robotcontroller en PLC weggenomen. Dit versnelt de ontwikkelingstijd en vermindert procesproblemen in de applicatie, wat betekent dat er minder resources nodig zijn voor de OEM en een hogere productiviteit voor de eindgebruiker. Een enkele controller verlaagt ook de totale machinekosten in termen van hardware en footprint in de schakelkast, terwijl de inbedrijfstelling en toekomstige wijzigingen in het productieproces worden vereenvoudigd.

De kinematische en bewegingsbesturingsmogelijkheden van Trio’s bewegingscoördinatoren zijn gebaseerd op snelle synchronisatie van maximaal 128 assen met tot 64 bit nauwkeurige bewegingsberekeningen. Trio’s vlaggenschip MC664-X kan tot vier SCARA-robots tegelijk besturen, terwijl de Flex-6 Nano in zakformaat twee SCARA’s kan besturen. De ontwikkeling van robotapplicaties vindt plaats binnen Trio’s Motion Perfect-software en wordt aangedreven door een kern van Motion-iX-technologieën, die een enkel besturingsplatform bieden voor machine, beweging en robotica. De benadering met één platform verkort de ontwikkelingstijd en elimineert het risico op compatibiliteitsproblemen.

De eenvoud van robotontwikkeling wordt verbeterd door Trio RPS (Robot Programming System), een geïntegreerd softwarepakket dat 3D-simulatie omvat om een ​​virtuele tweeling te creëren die de risico’s bij de implementatie vermindert, wat de ontwikkeling versnelt. RPS bevat ook een Virtual Teach Pendant voor snellere ontwikkeling van robotprogramma’s onderweg. Naast robotica en motion control bieden Trio’s controllers ook machineautomatisering. De controllers beschikken over uitgebreide I/O-integratie, systeemuitbreiding via EtherCAT en compatibiliteit met alle primaire op Ethernet gebaseerde bussystemen. Ze kunnen ook worden geprogrammeerd met IEC 61131-3-talen.

Meer informatie bij ATB Automation

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie