Nieuwe generatie i4L SCARA-robotserie

I4L SCARA legt de lat nog hoger in de light-duty SCARA-markt, en maakt sterke prestaties tegen de meest concurrerende prijs mogelijk

De nieuwe i4L SCARA van OMRON is een compacte robot die krachtige prestaties levert tegen de laagste totale eigendomskosten. De i4L combineert kwaliteit met schaalbaarheid, preventief onderhoud en integratieflexibiliteit die ver boven zijn klasse ligt.

Dankzij het compacte ontwerp en het kleine vloeroppervlak is de robot eenvoudig te installeren en kan het zonder extra bevestigingsmiddelen worden gemonteerd op een tafel of aan de muur. Het compacte ontwerp en de flexibele programmering maken de i4L ideaal voor een breed scala aan robottoepassingen, waaronder digitale montage.

De i4L biedt eenvoudige integratie met unieke Ethernet-connectiviteit, en maximale inzetbaarheid door middel van interactieve onderhoudsalarmen en een RGB-koepelverlichting. Met een statuslampje worden problemen sneller en efficiënter gediagnosticeerd, waardoor de waarde in elke fase van de levenscyclus van het product wordt gemaximaliseerd. Het is ideaal voor herhaalbare toepassingen met hoge snelheid en wordt geleverd met drie mogelijke werkbereiken van 350, 450 en 550 mm.

“OMRON heeft veel middelen geïnvesteerd om klanten te helpen bij het realiseren van een geavanceerde en flexibele productieomgeving met onze robotica-technologieën,” aldus Motohiro Yamanishi, Senior General Manager van het Robotics Business Development Project bij OMRON’s Industrial Automation Company. Yamanishi voegde hieraan toe: “De nieuwe i4L SCARA-robot zal van cruciaal belang zijn om dat initiatief een stap verder te brengen, door klanten concurrerende prestaties en betrouwbaarheid te bieden tegen een betaalbare prijs. De i4L SCARA automatiseert op veilige wijze het transport van materiaal. Dit is een gebied dat snel wordt uitgebreid met industriële robots in toepassingen over de hele wereld, om niet alleen de uitdagingen van het tekort aan arbeidskrachten het hoofd te bieden, maar ook de risico’s te beheersen die verbonden zijn aan de wereldwijde verspreiding van het coronavirus.”

“Snelle productieomgevingen vereisen snelheid en flexibiliteit. De i4L SCARA-robot van OMRON kan bedrijven helpen dit probleem op te lossen, omdat deze 24 uur per dag onvermoeibaar, punctueel en veilig kan werken in dezelfde omgeving als mensen,” aldus Tom Mathias, president en CEO van OMRON Robotics and Safety Technologies.

Kenmerken van de i4L SCARA zijn onder andere:

  • Eenvoudige integratie: De i4L biedt eenvoudige integratie met een compact ontwerp en een compact oppervlak. Horizontale (tafelmontage) of verticale (wandmontage) installatie is mogelijk zonder extra adapters of beugels. Kabelaansluitingen kunnen zo worden geplaatst dat ze door het montageoppervlak lopen of parallel lopen.
  • Maximale inzetbaarheid: De i4L helpt de inzetbaarheid te maximaliseren dankzij een snellere diagnose van problemen. De unieke en goed zichtbare meerkleurige LED-verlichting maakt voorspellend onderhoud mogelijk en geeft een handige indicatie van de robotstatus.
  • Prestaties: De i4L biedt hoge massatraagheid en herhaalbaarheid voor een light-duty SCARA-robot, die alle benodigde prestaties levert. Verminder de complexiteit van de installatie en de programmeertijd dankzij eenvoudige integratie en synchronisatie bij het implementeren van meerdere robots.
  • Productiviteit: OMRON heeft de standaard SCARA-robot naar een hoger niveau getild voor meer productiviteit op de werkplek. De snelheid van de i4L helpt de materiaalverwerking te versnellen en de materiaalkosten te verlagen, en zorgt er tegelijkertijd voor dat het personeel beschikbaar is voor andere taken die de productiviteit maximaliseren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie