Krachtige miniatuur direct aangedreven servomotoren NPM

Direct aangedreven servomotoren

Nippon Pulse Motor (NPM, vertegenwoordigd door Dynetics in Nederland) introduceert een nieuwe compacte serie direct aangedreven servomotoren.

De direct aangedreven servomotorenvan de MDD-familie (Micro-direkt-Drive) zijn verkrijgbaar in diameters van 13 mm tot 70 mm en met 3 lengtes. Door de speciale wikkelingen, het gebruik van sterke kogellagers en extra sterke magneten maakt deze motor ondergebracht in een compacte behuizing, robuuste met een zeer hoog koppel (tot 1000 mNm, met piekwaarden tot 3100 mNm)

De overweldigende hoge stijfheid, hoge snelheid en hoge nauwkeurigheid van de direct aangedreven servomotoren wordt bereikt dankzij het ontwerp van de motor, waarbij de as rechtstreeks op de tandwielkast is aangesloten.

Voor de realisatie van nauwkeurige positionering hebben de motoren een geïntegreerde encoder (absoluut of incrementeel) met hoge resolutie. Op verzoek kan de MDD-serie worden geleverd met een holle as en zijn klantspecifieke aanpassingen (zoals speciale afdichting) mogelijk.

Deze robuuste en ruimtebesparende direct aangedreven servomotorenzijn uiterst nauwkeurig en worden gebruikt in een verscheidenheid aan direct drive-toepassingen, die nauwkeurige positionering samen met kracht vereisen. Toepassing zijn o.a. apparaten in cleanrooms zoals Scara, farmaceutische robots, maar ook industriele robots  zoals cobots, voor inzet in complexe en precissie assemblagewerkzaamheden en zware omstandigheden zoals SMA-apparaten voor de  assemblage van elektrische onderdelen en halfgeleiders.

Hieronder vindt u de volgende gerelateerde video’s:

  1. Micro Direct Drive Motor Miniatuur AC servomotor in een scalaire robot met de nauwkeurigheid van ±1μm. Zie video.
  2. MDD Miniatuur AC servomotor in een Robotarm als Master slave demonstratie. Zie video.
  3. Een demo opzet waarbij de MDD-motor een gewicht optilt. Zie video.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie