Nieuwe servomotor ter uitbreiding Sinamics S210 servosysteem

128
Servosysteem

Om te voldoen aan de hoge hygiënische eisen van de voedingsmiddelen-, drank- en farmaceutische industrie is het Sinamics S210 servosysteem van Siemens recent uitgebreid met de Simotics S-1FS2 servomotoren in roestvaststalenbehuizing.

De Simotics S-1FS2 servomotor is specifiek ontwikkeld voor genoemde industrieën. Naast de roestvaststalenbehuizing is de servomotor voorzien van een zeer hoge IP67/IP69 beschermingsgraad en uitgevoerd met 22-bits absolute multi-turn encoder met hoge resolutie. De motor beschikt over een EHEDG certificaat (*) waardoor die aan de hoogste hygiënische voorwaarden voldoet en daarmee uitermate geschikt is voor toepassingen als mengen en roeren, luchtconditionering en ventileren, doseren en afvullen, maar ook voor het transporteren, verpakken en opslaan van een breed scala aan eindproducten in de voedingsmiddelen-, drank- en farmaceutische industrie.

De nieuwe servomotor sluit naadloos aan op het gebruiksvriendelijke Sinamics S210 servosysteem van Siemens. Dit servosysteem bestaat uit servoregelaars en bijpassende servomotoren die door middel van een ‘one cable connection’ met elkaar worden verbonden. Deze enkele kabel bevat zowel de motorkabels als het encoder signaal en de eventuele aansturing voor de rem. Dit maakt werken met het S210 servosysteem eenvoudig en overzichtelijk. Uniek aan het S210 servosysteem is de combinatie met de krachtige Simatic S7-1500 PLC’s die de aansturing en de rekenkracht centraal ondervangen. Tegenwoordig is het een trend om Motion Control taken aan de PLC over te laten. Hierdoor is het niet meer nodig een servoregelaar zelf te programmeren. Waarom zou een servoregelaar dan nog voorzien moeten zijn van complexe software, die vervolgens niet gebruikt wordt en waar een klant wel voor betaalt? Vanuit die filosofie is het Sinamics S210 servosysteem ontwikkeld, de performance en dynamiek van een high-end servosysteem tegen de kosten van een basic servo-oplossing.

Dankzij de combinatie van hoge rekenkracht uit de Simatic S7-1500 PLC’s en communicatie over Profinet IRT is het S210 servosysteem geschikt voor een groot scala aan toepassingen. Zo kan het systeem perfect worden toegepast voor dynamische servo-oplossingen zoals die te vinden zijn in handlingsystemen, verpakkingsmachines en machinebouwtoepassingen. Ook de meest veeleisende motion control-functionaliteiten in deze toepassingen zoals dynamische positionering, versnellingssynchronisaties (gearing) of nokbewegingen (camming) met meerdere assen, zijn geen probleem voor het Sinamics S210 servosysteem.

(*) In de voedingsmiddelingindustrie is optimale hygiëne zeer belangrijk, voornamelijk om aantasting of besmetting van producten te voorkomen. Om dit te bevorderen is de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG) opgericht.

Meer informatie

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

 

Leveranciers elektrische aandrijfsystemen