Kollmorgen verbreedt mogelijkheden AKD2G servo drive serie

Servo drive

Kollmorgen, leverancier in bewegingscontrolesystemen, heeft het nieuwste lid van haar productportfolio geïntroduceerd. De AKD2G 24A drive heeft een verhoogde kracht en controle in een compacte, hoog-amperage servo drive. Deze biedt tevens verdergaande integratiemogelijkheden. Het doel is om complexe bewegingsfunctionaliteiten te ondersteunen middels een vereenvoudigd apparaat.

Speciaal ontworpen voor toepassingen in nauwkeurige multi-axis servosystemen, optimaliseert deze enkel-kabelige drive de kracht van de AKD2G-serie. Hierbij zijn verbeterde veiligheidsfuncties geïntegreerd, evenals een SD-kaart back-up en een grafisch display. Met een hogere amperage kan de drive nu ook worden ingezet voor toepassingen met hogere energiebehoeften, zoals transportbanden en verticale heftoepassingen.

AKD2G 24A servo drive met drievoudige continue stroomwaarde

Bij het vergelijken van de AKD2G 24A servo drive met andere drives binnen dezelfde klasse, is het opmerkelijk dat deze drive een drievoudige continue stroomwaarde biedt tijdens piekbedrijf voor een periode tot wel 5 seconden. Dit maakt het ideaal voor intermittente, hoogvermogen servomotoren. In dergelijke piekafhankelijke toepassingen kunnen gebruikers mogelijk hun servo drive verkleinen naar deze nieuwe 24A-optie. Voor hen die zich op onbekend terrein bevinden, biedt de Motioneering maat- en selectietool van Kollmorgen begeleiding tijdens dit proces.

Dit nieuwe AKD2G 24A servo drive model biedt verschillende configureerbare opties, waaronder veiligheidsniveau, I/O, feedback en veldbus. De drive ondersteunt een secundaire rem via een standaard X4-connector en maakt een snellere Smart Feedback Adapter (SFA) bedrading mogelijk middels een standaard X5-connector.

Voor diegenen die zich bezighouden met hoogwaardige toepassingen – zoals satellietgrondstations, robotica, verpakking, etikettering en meer – kunnen met vertrouwen rekenen op de ongeëvenaarde ondersteuning van Kollmorgen. Deze steun is cruciaal voor het optimaliseren van drive/motor synchronisatie, opzet en prestaties. De wereldwijde beschikbaarheid van producten en diensten garandeert een langdurige productiviteit en succes.

James Davison, Senior VP/GM bij Kollmorgen, benadrukte: “De AKD2G 24A biedt een hogere amperage voor een bredere reeks toepassingen. Deze toegenomen flexibiliteit en prestatiepotentieel zorgt ervoor dat klanten niet genoodzaakt zijn verschillende drives te combineren. Eenvoudig gezegd, de uitgebreide AKD2G servo drive familie geeft klanten nu meer kracht en controle zonder de complexiteit te verhogen.”

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie