Nieuw aanbod in stortgoedcursussen

Petrochemisch bedrijf plastics plastic recycling

Technotrans organiseert nieuwe stortgoedcursussen

Er bestaan talloze technieken en systemen om poeders, korrels, granulaten en grovere fracties zoals ertsen, mineralen, stenen, puin en schroot intern en extern te transporteren.

Pneumatische systemen zijn vooral geschikt voor fijner materiaal, maar kosten veel energie en hebben vaak veel impact (denk maar aan bochten in leidingwerk) op het materiaal. Dat laatste geldt ook voor transportschroeven. Elevatoren, schijven- en kettingtransporteurs in diverse uitvoeringsvormen  hebben weer hun eigen toepassingsmogelijkheden en beperkingen.

Bandtransporteurs geven in principe de minste impact op het materiaal, al kan bij grotere transportafstanden of hoogteverschillen wel segregatie ontstaan.

Daarnaast doen zich regelmatig problemen voor zoals mors, het niet goed sporen van de band, schade aan de band door grof of abrasief stortgoed, of er zijn problemen met dosering of het vollopen van overstortpunten.

Technotrans organiseert nieuwe stortgoedcursussen over met name problemen bij bandtransporteurs en mogelijke oplossingen van die problemen.

Er is een basiscursus over transportbandinstallaties waarbij u informatie krijgt over technische toepassingen in relatie tot uw product, inzicht in selectie van de band en trommels op basis van de DIN norm van 1982 en de nieuwere versies van 2002 en 2011. U ziet wat de voordelen en kostenbesparingen zijn wanneer volgens de nieuwe norm wordt ontworpen zonder concessie te doen aan de betrouwbaarheid en levensduur.

Het vernieuwde cursusaanbod

  • Eendaagse basiscursus bandtransporteurs, problemen en oplossingen: soorten bandtransporteurs, capaciteitsmogelijkheden, oorzaken morsproblemen, beperking stofemissies, problemen veroorzaakt door (verkeerd) ontwerp, bedrijfsvoering, onderhoud, scheefloop, optimalisering van bandsturing.
  • Eendaagse cursus Ontwerpen van een bandtransporteur in 40 stappen: gewenste capaciteit, stortgewicht, bandsnelheid, reductiefactor, vulling, bandbreedte, trogvorm, aandrijving, niveauverschillen, overstort en impact, krachten, lay-out van de band etc.
  • Een tweedaagse cursus Pneumatisch Transport en Mechanische Mechanische transportsystemen, ook als afzonderlijke eendaagse cursus te volgen.
  • Een eendaagse cursus Stortgoedkarakterisering en stromingsgedrag.
  • Een eendaagse cursus Mengen van vaste stoffen.

Al deze programma’s zijn nu ook als online programma en/of als incompany te verzorgen.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.