Mogelijkheden cobot voor farmaceutische industrie tijdens virtueel evenement

Farmaceutische industrie

Wat kunnen cobots bijdragen tot bedrijven in de farmaceutische en medtech-industrie? Welke specifieke toepassingen zijn er speciaal voor deze sector ontwikkeld? Het antwoord op deze en veel meer vragen krijgen specialisten uit deze sectoren te horen tijdens ‘Cobots in pharma and medico’, een virtueel evenement dat de cobotfabrikant Universal Robots organiseert op 9 december 2021.

“We zien veel belangstelling voor cobots in de farmaceutische en medtech industrie. De vele accessoires in het UR+-ecosysteem vergroten de toepasbaarheid van robots aanzienlijk, zodat ze in steeds meer specialistische functies terrein winnen,” vertelt Christian Janse, Salesmanager Benelux bij Universal Robots. “We brengen nu de nieuwste kennis op dit gebied samen in een virtueel evenement met tal van experts, sprekers en exposanten. Deelnemers kunnen daar de verschillende bezoekersstands in de expositieruimte bezoeken en antwoorden krijgen op specifieke vragen die zij hebben over automatisering.”

UR+ is een ecosysteem waarin externe ontwikkelaars voortdurend nieuwe toepassingen toevoegen voor gebruik met UR-cobots, waardoor deze een breed scala van gespecialiseerde taken kunnen uitvoeren.

Robots brengen farmaceutische industrie vooruit

De flexibele en collaboratieve robots van Universal Robots, de zogenaamde cobots, kunnen onder meer de werknemers verlossen van zware, repetitieve taken op verpakkingslijnen. De pandemie heeft ook de aandacht gevestigd op het aanpassingsvermogen, de toeleveringsketens en de flexibiliteit van de industrie, wat een duidelijke aanwijzing is voor meer automatisering.

Kim Povlsen, president van Universal Robots: “Het is geweldig dat we de farmaceutische industrie en robotica kunnen samenbrengen op een virtueel evenement en kunnen laten zien hoeveel cobots kunnen bijdragen. De farmaceutische industrie is een belangrijke markt voor Universal Robots en we zien een groot potentieel in het wederzijds versterken van innovatie.”

Universal Robots nodigt alle geïnteresseerden uit om zich aan te melden voor het virtuele evenement. Deelname is gratis en u kunt zich hier registreren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie