Module Connect voor aangepaste interface met nieuwe igus webshop

Module Connect

igus heeft Module Connect ontwikkeld, een ruimtebesparende plug-in connector voor het aansluiten van elektrische kabels, glasvezelkabels en pneumatische slangen. Het wordt hoofdzakelijk gebruikt daar waar een groot aantal kabels is aangesloten in kabelrupsen en de ruimte schaars is. Voor gratis, maatwerk plug-in module configuratie heeft igus nu 180 afzonderlijke onderdelen voor Module Connect aan haar webshop toegevoegd.

Module Connect

Een enkele connector voor alles in plaats van vele afzonderlijke is het principe van Module Connect. De naam staat voor een door igus ontwikkeld modulair systeem voor insteekmodules. Klanten kunnen geschikte modules kiezen uit een verscheidenheid van verschillende connectoren, deze combineren, de juiste behuizingen kiezen en deze aansluiten, en zo bijna een onbeperkte aantal module-variaties met individuele breedtes en hoogtes realiseren. Het resultaat is een ruimtebesparende, individuele stekkerverbinding. Voor haar verbindingssysteem gebruikt igus de “Han-Modular” productlijn van Harting.

“Module Connect geeft de klant een aansluitklare assemblage met een gedefinieerde interface die de assemblagetijd met 80% vermindert,” zegt Markus Hüffel, productmanager readycable en readychain bij igus GmbH. Om klanten in staat te stellen hun modules naar wens te ontwerpen en direct te kopen, biedt igus nu niet alleen afgewerkte sets met drie of vier kabelingangen aan, maar ook 180 losse onderdelen in de webshop. U vindt er alles van afzonderlijke behuizingsonderdelen en vergrendelingsmechanismen tot voedings-, signaal-, gegevensoverdrachts- en pneumatische modules en contacten. “Dit geeft gebruikers volledige vrijheid om hun interface aan te passen,” zegt Hüffel. “Wij breiden ons assortiment voortdurend uit.”

Een sterke en betrouwbare verbinding

Accessoires, zoals de in de behuizing geïntegreerde vergrendeling en trekontlasting, zorgen voor maximale betrouwbaarheid. Ze omsluiten de connector en zorgen voor een sterke verbinding, zelfs bij tienduizenden bewegingen. De onderdelen van de module connect behuizing zijn gemaakt van vezelversterkte hoogwaardige kunststof die 50% minder weegt dan klassieke rechthoekige connectoren. De adapter verbindt de Module Connect plug-in connector en de kabelrups tot een samenhangend geheel. De adapter kan zelfs aan bestaande energietoevoersystemen worden toegevoegd.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.