METAV 2020 Reloaded is nu METAV digitaal

Vakbeurs METAV Digitaal

METAV Digitaal – online vakbeurs van 23 tot 26 maart 2021

“Als er iets goeds uit deze moeilijke tijd is voortgekomen, dan is het wel het stimuleren van de creativiteit”, aldus Dr. Wilfried Schäfer, uitvoerend directeur van de VDW (Ger-man Machine Tool Builders’ Association), tijdens de METAV 2020 Reloaded Pre-view op 10 december 2020. De persconferentie was oorspronkelijk bedoeld om de weg te effenen voor de METAV 2020 Reloaded fair volgend jaar maart. Maar de vakbeurs is nu volledig opnieuw uitgevonden als “METAV digitaal”. Ze wordt gehouden van 23 tot 26 maart 2021.

“Uit zorg voor onze exposanten, die zekerheid nodig hebben voor hun planning, en met het oog op de gezondheid van alle betrokkenen, hebben we vorige week de beslissing genomen om METAV 2020 te annuleren en te vervangen door een puur digitaal evenement”, aldus Schäfer, die het nieuwe concept heeft uitgedokterd. “Gezien de hardnekkig hoge infectiecijfers van het Robert Koch Instituut en het feit dat de Messe Düsseldorf alle evenementen in het eerste kwartaal van 2021 heeft geannuleerd, was dit de enige verstandige optie”, aldus Schäfer.

Netwerken drie in één – de drievoudige METAV digitaal

METAV digitaal is een onderdeel van het drieledige concept van de VDW richting virtuele evenementen. De andere zijn de maandelijkse Web Sessions die sinds juni van dit jaar plaatsvinden, en ook de Preview.

METAV Digitaal heeft ook een drieledige structuur: de Virtuele Beurs, Intelligent Matchmaking en de Web Sessions.

Virtuele Beurs

Op de Virtuele Beurs kunnen exposanten hun eigen driedimensionale digitale beursstand ontwerpen. Ze kunnen zelf de grootte en variëteit van hun stand kiezen, een eigen lay-out ontwerpen en deze vullen met hun eigen digitale content (bijvoorbeeld het downloaden van productinformatie, productpresentaties met bewegende productafbeeldingen en 3D-modellen).

Intelligent Matchmaking

Intelligent Matchmaking is ontwikkeld voor het nauwkeurig matchen van exposanten en bezoekers. Persoonlijke profielen worden gebruikt als basis voor het matchen van interesses, het leggen van contacten, het regelen van afspraken en het uitwisselen van visitekaartjes. De “Matchingscore®”, een percentage dat de overlapping tussen twee profielen zichtbaar maakt, zorgt voor een exacte match.

Web Sessions

Het derde element, de Web Sessions, is al bekend. Exposanten bereiken hun wereldwijde publiek live en online. In 20 minuten durende voordrachten presenteren ze hun productinnovaties en interessante toepassingsvoorbeelden, ondersteund door multimediacontent zoals animatiefilmpjes, video’s of geluidsopnames. Een kernelement is een discussieplatform dat de sprekers kunnen gebruiken om te communiceren met het wereldwijde publiek.

METAV Digitaal als onderdeel van een hybride METAV

“Wij zijn van mening dat METAV Digitaal een aantal grote mogelijkheden biedt – vooral gezien de huidige markteisen en de situatie van veel bedrijven die nu hun marketingbudgetten zeer zorgvuldig moeten plannen om er zeker van te zijn dat ze het maximale voordeel uit halen”, benadrukte Schäfer, die dit aankondigde: “Hybride beurzen zijn de toekomst. METAV Digitaal zal in de toekomst als aanvulling op het face-to-face-evenement worden voortgezet”. Het hybride concept wordt overgenomen vanaf METAV 2022, die samen met de Messe Düsseldorf van 8 tot 12 maart 2022 zal lopen.

Meer informatie: Fairwise (vertegenwoordiging in Nederland)

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie