Maakindustrie Expo 2023 met meer beleving door experiences

Beurs Maakindustrie Expo Hardenberg

De tweede editie van de beurs Maakindustrie Expo krijgt een extra impuls op het gebied van beleving door de toevoeging van meerdere experiences op de beursvloer, zoals een Cobot Experience en een 3D Experience. Ook is er een materialententoonstelling en een Industrial Reality Hub. De voorbereidingen voor de komende editie op 10 en 11 mei 2023 in Evenementenhal Hardenberg zijn daarmee in volle gang, waarbij het exposantenveld al gegroeid is naar bijna 100 exposanten verdeeld over vier beurshallen.

Beurs Maakindustrie Expo

De bezoeker van de beurs Maakindustrie Expo is op zoek naar kennis en inspiratie. “Als bezoeker vind je exposanten in de maakindustrie die jou in elke stap van het proces kunnen ondersteunen. Van het ontwerpen van een prototype tot het optimaliseren van een productielijn. De techneut wil handvaten om zijn dagelijkse werkzaamheden te verbeteren en de ondernemer denkt na om zijn bedrijf toekomst bestendig te maken. Deze editie halen we verschillende experiences naar de beurs om beleving toe te voegen aan het concept”, zegt Jeffry Plaggenmarsch namens de beurs Maakindustrie Expo.

Cobot Experience

Exposanten zoals WeCobot, Valk Welding en Hagoort Group laten zien hoe technologie ingezet kan worden om productieprocessen efficiënter in te richten. Plaggenmarsch: “De Cobot Experience heeft een mooie, centrale plek op de beursvloer in Hal 4 gekregen. Van vorig jaar weten we dat hier veel gebeurd en in trek is bij bezoekers.”

3D Experience

Binder3D, proeftuin voor industrieel 3D printen, vertegenwoordigt met vier partners een 3D Experience op de beurs Maakindustrie Expo. Met verschillende 3D printers laten zij printtechnieken zien. Citoforma is bijvoorbeeld gespecialiseerd op het gebied van printen met harsen en Fiberneering is ervaren op het gebied van grote modellen. Ook kan de bezoeker materiaal meenemen en uitproberen of dit geschikt is voor 3D printen. Studenten van NHL Stenden gaan op de beurs aan de slag met allerlei vraagstukken. Verder geeft Binder3D samen met Citoforma een kennissessie in de Exposanten Studio over ‘Hoe 3D printen in jouw maakbedrijf van waarde kan zijn’.

Industrial Reality Hub

Een digitale innovatiehub voor industrieel toegepaste Augmented en Virtual Reality komt naar de beurs Maakindustrie Expo. Deze hub stimuleert samenwerking en innovatie tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen. De bezoeker kan bijvoorbeeld een technische training volgen met een VR bril. Bovendien kunnen bezoekers een virtuele rondleiding krijgen in Connec2. Dit platform geeft de bezoeker inzicht hoe andere bedrijven op dit moment al oplossingen toepassen.

Materialententoonstelling op de beurs Maakindustrie Expo

De materialententoonstelling op de beurs Maakindustrie Expo staat vol van materiaalinspiratie. Material District presenteert hier de laatste ontwikkelingen op materiaalgebied. Material District is het platform op het gebied van innovatieve materialen waarbij ingezet wordt op een circulaire economie. Welke materialen dragen bijvoorbeeld bij aan een gezonde leefomgeving? Antwoord op deze vraag en meer vinden bezoekers op de beurs Maakindustrie Expo.

De tweede editie van Maakindustrie Expo is te bezoeken op woensdag 10 mei en donderdag 11 mei 2023 van 13.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Hardenberg.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.