60 jaar Valk Welding

Valk Welding

Valk Welding bestaat dit jaar 60 jaar, een mijlpaal voor de lasrobotintegrator om bij stil te staan. Zeker wanneer je ziet hoe snel het de afgelopen jaren is gegaan met de ontwikkeling van innovaties op het gebied van lasrobotisering waarmee afnemers van het bedrijf in heel Europa hun concurrentiepositie hebben kunnen versterken.

Valk Welding

Met de oprichting van “LAS Verkoopmaatschappij” startte de vader van Remco H. Valk op 22 maart 1961 een onderneming die in 60 jaar is uitgegroeid tot een van de grootste lasrobotintegrators in Europa. “Automatisering van lastechniek is altijd een belangrijk onderdeel geweest naast de verkoop van lasdraad en lasapparatuur”, vertelt Remco H. Valk. Dat heeft eind jaren zeventig geleid tot de levering van de eerste lasrobot.

De groei die volgde was een resultaat van actieve marktontwikkelingen op het gebied van lastechniek, waarbij vanaf 2004 ook vestigingen in Denemarken, Tsjechië, Frankrijk en Duitsland zijn opgericht en Valk Welding zijn afnemers tot ver in Europa kan bedienen.
Met 170 medewerkers in vaste dienst en een vaste groep van ca. 25 inleners, is de Valk Welding Groep in Europa uitgegroeid tot een professionele en geduchte speler op het gebied van lasrobotisering.

Zweden

Ondanks de beperking van de Corona epidemie heeft het bedrijf afgelopen jaar de organisatie verder uitgebreid onder meer met de oprichting van de Zweedse dochteronderneming Valk Welding SE, ingebruikname van een nieuwe verkoop-, trainings- en assemblagefaciliteit in Tsjechië, ontwikkeling van Management Informatie Systeem (MIS2.0) en de ingebruikname van Valk Welding Precision Parts waar de lasrobotspecilaist robottoortsen en slangenpakketten volledig in eigen beheer produceert.

Robottoortsen en slangenpakketten vormen een cruciale component van de All-in-One Valk Welding lasrobotinstallaties. Deze zijn in eigen beheer ontwikkeld en worden exclusief voor Valk Welding lasrobotsystemen gemaakt. Met de eigen productiefaciliteit voor deze producten voor de robottoortssystemen is het bedrijf nu 100% onafhankelijk van derden.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie