Low-cost LiDAR meetsensor

LiDAR

De TF-Luna van Benewake is een één-punts LiDAR, gebaseerd op TOF (Time of Flight) principe, speciaal bedoeld voor afstandmeting. De TF-Luna wordt ingezet ondermeer voor afstandsbepaling, vulgraad- of niveaumeting en aanwezigheidsdetectie van personen of objecten.

Het unieke optische en elektrische ontwerp resulteert in een stabiele en nauwkeurige detectie. De low-cost TF-Luna is uitgerust met specifieke algoritmes voor diverse omgevingen. Deze kunnen worden getuned om zo de beste afstandsmeting in complexe toepassingsgebieden en scenario’s aan te bieden.

LiDAR is te vergelijken met radar, maar dan gebaseerd op laserpulsen in plaats van radiogolven. Met deze techniek kunnen kleinere objecten waargenomen worden.

Kenmerken TF-Luna

  • compacte behuizing 35×21,25×13,5mm
  • werkbereik 0,2-8m
  • afstandsresolutie 1cm
  • stroomverbruik ≤ 0,35W
  • frame rate 1-250Hz
  • FOV 2°
  • gewicht <=5g

Naast deze sensor biedt Benewake een compleet pallet aan LiDAR sensoren als simpele, betrouwbare afstandmeting tot aan complexe 3D meting bij een brede openingshoek.
De toepassingen kunnen zowel bewegend als stationair zijn: als botsbeveiliging op autonoom bewegende voertuigen, productierobots en drones; als aanwezigheidsmeting voor voertuigen; als niveaumeting op silo’s of in containers, etc.

Meer informatie bij Elincom electronics

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie