Partnership Sentech met in lidar gespecialiseerd Amerikaans bedrijf

Sentech

Sensor integrator Sentech uit Nieuwkuijk is een partner agreement aangegaan met het Amerikaanse bedrijf Velodyne Lidar. Dit bedrijf levert slimme, krachtige lidar-oplossingen voor onder meer zelfrijdende voertuigen (automated guided vehicles), bestuurdersassistentie, bezorging, robotica, navigatie en cartografie.

Velodyne is marktleider en wereldwijd bekend om zijn portfolio van baanbrekende lidar-sensoren. Hun productlijn omvat een breed scala aan sensoroplossingen, waaronder de kosteneffectieve Puck, de veelzijdige Ultra Puck, de autonomie verbeterende Alpha Prime, en software voor bestuurdersassistentie, Vella. In 2022 en 2023 wordt aan deze lijn de baanbrekende solid state 3D-oplossingen Velarray en Velabit toegevoegd.

Hoe werkt lidar

Lidar staat voor ‘LIght Detection And Ranging’ en maakt gebruik van laserstralen (Eye Safe Class 1 IEC 60825-1:2014) om een point-Cloud, ook wel 3D-weergave, van de omgeving te creëren. Het levert sterke prestaties in een grote verscheidenheid van licht- en weersomstandigheden. Een lidar-sensor zendt pulsen van onzichtbaar licht uit die vervolgens reflecteren vanaf objecten in de omringende omgeving. Om de afgelegde afstand te berekenen, gebruikt de sensor de tijd dat elke puls nodig heeft om naar de sensor terug te keren (ook wel bekend als time-of-flight principe). Door dit proces miljoenen keren per seconde te herhalen ontstaat een nauwkeurige, realtime 3D-kaart van de omgeving.

Mogelijkheden lidar-technologie

Een greep uit de vele voordelen van het gebruik van lidar-technologie: 3D solid state (vanaf 2022/2023), nauwkeurig, en IP-69 (toepasbaar in allerlei omgevingen en weersomstandigheden zoals regen). Daarnaast is lidar-technologie de enige technologie die nauwkeurig en gedetailleerd de omgeving in kaart brengt en tegelijkertijd de privacy van de omgeving bewaakt.

Velodyne over Sentech

De redenen waarom Velodyne voor een partnership met Sentech heeft gekozen zijn duidelijk volgens Maria Solovieva, Director of Sales EMEA bij Velodyne Lidar. Sentech heeft een hele goede reputatie in de markt en een uitgebreide klantenkring in onze industrie. Hun expertise van sensortechnologieën is imposant. Het bedrijf helpt klanten bij integratie van de sensor in hun applicatie, en ondersteunen hen zelfs bij het modificeren van deze sensor zodat tijd wordt bespaard in het productieproces. Kortom; voor ons zijn ze een ideale en betrouwbare partner.’

Sentech

Sentech is gespecialiseerd in sensorkennis en -innovatie. Hun sensorexperts leveren op maat gemaakte en slimme sensoroplossingen. Hiermee pakken ze complexe meet- en regelvraagstukken van bedrijven aan. Daarbij hebben zij hun werkveld opgesplitst in vier marktsegmenten. Dit komt doordat verschillende branches unieke eisen hebben voor sensortechnologie. Concreet richt Sentech zich op automotive & heavy vehicles, healthcare & instruments, High Tech & robotica, en agrotechnology & horticulture.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie