GF Piping Systems introduceert de nieuwe kunststof vlinderklep 565

Kunststof vlinderklep

Nieuwe generatie kunststof vlinderklep

Kunststof vlinderkleppen hebben zich al in de praktijk bewezen in bijna alle opzichten beter te presteren dan metalen vlinderkleppen dankzij een hogere corrosiebestendigheid en een lager gewicht. Nu is er een nieuwe generatie kunststof vlinderklep gearriveerd om metaal ook qua kosteneffectiviteit te verslaan.

Metalen vlinderkleppen hebben vaak last van slijtage vanwege corrosie, vervuiling of langdurig gebruik. Hierdoor zijn deze kleppen snel aan vervanging toe en zijn dus minder duurzaam in gebruik. Het resultaat is meer uitval en meer vertragingen in het productieproces. Dit leidt uiteindelijk weer tot extra aanschaf- en installatiekosten en de noodzaak om een expert in dienst te nemen om de nieuwe metalen klep te installeren, en in te regelen.

“Georg Fischer heeft de nieuwe kunststof vlinderklep type 565 specifiek ontwikkeld als een complete probleemoplosser voor alle watergerelateerde applicaties. De 565 lost alle typische problemen op die u of de eindklant ondervindt met metalen vlinderkleppen”, zegt Thomas Kuessner, Head of Product Management – Vlinderkleppen. “Dankzij de hoge corrosiebestendigheid, de langere levensduur en door efficiënter gebruik te maken van energie en hulpbronnen tijdens de productie, biedt onze nieuwe Zwitserse vlinderklep een kosteneffectieve en duurzame oplossing voor een breed scala aan toepassingen.”

Hierdoor is de nieuwe kunststof vlinderklep 565 momenteel de beste keuze in tegenstelling tot traditionele metalen vlinderkleppen. Deze nieuwe generatie kunststof vlinderkleppen is licht van gewicht, is zeer robuust en heeft een hoge gebruiksbetrouwbaarheid. Hoogwaardige thermoplasten beschermen de vlinderklep tegen slijtage en corrosie wat uiteindelijk een lange levensduur oplevert, zelfs onder zware omstandigheden.

Met dit nieuwe product van Georg Fischer Piping Systems wordt niet alleen gekeken naar het voordeel van de eindgebruiker. De langere levensduur draagt ook bij aan een duurzamere wereld.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie