Door: Redactie - 19 maart 2021 |
Op 21 en 22 april a.s. organiseert de Federatie Het Instrument (FHI) de Online kennisdagen Industriële Veiligheid. Tijdens dit online kennisevent staat het onderwerp fysieke veiligheid voorop, zowel in de maak- als procesindustrie. Sprekers behandelen thema’s als risicomanagement, functionele veiligheid en aansprakelijkheid. Een breed scala aan onderwerpen komt voorbij over actuele ontwikkelingen in de markt, de laatste stand van de technologie en concrete praktijkvoorbeelden. Hitma is één van de deelnemende bedrijven die iets verteld over vlamdetectie.
Peter Adema, gas- en vlamdetectiespecialist bij Hitma, geeft tijdens de online kennisdagen op donderdag 22 april een presentatie over vlamdetectie. Hij legt uit hoe men de juiste vlamdetectietechnologie voor een proces of installatie kiest om verzekerd te zijn van optimale veiligheid.
Adema zal tijdens zijn presentatie laten zien dat er diverse soorten branden zijn met elk een eigen ‘karakter’. Hij bespreekt de verschillen tussen vlamdetectoren, gaat in op de risico’s van verkeerde keuzes en laat zien dat er een passende vlamdetectietechnologie is voor elke situatie.
Vanuit de FHI-branche Industriële Automatisering richten deze kennisdagen zich op een brede doelgroep: van engineer tot directeur en van projectleider tot preventiemanager. En dat is niet zonder reden. Want in de procesindustrie staat explosieveiligheid voorop, terwijl in de maakindustrie de machineveiligheid centraal staat.
Vanwege de coronamaatregelen vinden de kennisdagen Industriële Veiligheid uiteraard volledig online plaats. Zowel kennispartners als bezoekers kunnen via het Webinarjam-platform vanuit de eigen locatie deelnemen. Aanmelden kan via de website van FHI.
Hitma Groep is een technische handelsmaatschappij. Sinds 1926 biedt het bedrijf producten en service voor de procesindustrie, farmacie, olie- en gaswinning, energiebedrijven, high tech-sector, ziekenhuizen en de installatiebranche. Bij Hitma werken technische specialisten die bedrijfsprocessen en knelpunten begrijpen en hiervoor maatoplossingen verzorgen.
Lees ook:
Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.