Interface voor automotive testsystemen en industriële toepassingen

Interface industriele automatisering

HMS Networks breidt zijn Ixxat PC-interfaceprogramma uit met de meerkanaals interface CAN-IB 640/PCIe met elk vier kanalen voor CAN-FD/CAN en LIN connectiviteit voor voor automotive testsystemen en industriële toepassingen.

Moderne auto-systemen en complexe industriële applicaties omvatten vaak meerdere parallelle CAN- en CAN-FD-netwerken die op hetzelfde moment moeten worden aangesloten op test-, bewakings- en/of controlesystemen. Met de meerkanaals Ixxat® CAN-IB 640/PCIe interface maakt HMS netwerkconnectiviteit en -integratie eenvoudig en kostenefficiënt voor gebruikers. Met vier kanalen voor respectievelijk CAN-FD/CAN en LIN connectiviteit komt de CAN-IB 640/PCIe tegemoet aan de behoeften van de meeste toepassingen, met slechts één kaart. Mocht er meer connectiviteit nodig zijn, dan is het mogelijk om meerdere CAN-IB640/PCIe kaarten parallel te gebruiken – een functie die door alle Ixxat CAN interfaces wordt ondersteund, waardoor gebruikers de beschikking krijgen over een smart en schaalbaar netwerk.

Focus op prestaties en intelligentie

De CAN-IB 640/PCIe is een actieve PC-interface met een krachtig onboard microcontrollersysteem, waarmee grote hoeveelheden data in real-time kunnen worden uitgelezen, getimed en gefilterd. De netwerkverbinding gaat via twee D-Sub 9 connectoren, die galvanisch gescheiden zijn ter bescherming van de interfacekaart en het aangesloten PC-systeem.

Flexibele en veelzijdige aansluiting op de PC-applicatie van de klant

Alle Ixxat CAN interfaces worden geleverd met uitgebreide driverpakketten voor Windows en Linux, inclusief SocketCAN. De drivers maken eenvoudige en snelle ontwikkeling van klantspecifieke applicaties mogelijk, met name omdat alle Ixxat PCI kaarten op dezelfde manier vanuit de applicatie kunnen worden gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat zeer flexibel en veelzijdig kan worden geschakeld tussen verschillende types Ixxat PC-interfaces, zoals USB, PCIe, PCIe Mini en Ethernet, zonder dat de software van de klant steeds moet worden aangepast. Een eenvoudige monitoringtool voor Windows is inbegrepen, maar HMS biedt daarnaast tal van extra analyse- en configuratietools voor verschillende doeleinden en gebruikssituaties.

Naast de eigen stuurprogramma’s zijn er ook gestandaardiseerde API’s, zoals de J2534-Passthru of D-PDU API, als optie beschikbaar, wat de connectiviteit met tools van derden, die deze gestandaardiseerde API’s gebruiken, vereenvoudigt.

Meer informatie

Lees ook:

Over HMS Networks

HMS Networks is de toonaangevende onafhankelijke leverancier van oplossingen voor industriële communicatie en het Industrial Internet of Things. HMS ontwikkelt en produceert producten onder de merken Anybus, Ewon, Intesis en Ixxat. Ontwikkeling en productie vinden plaats op het hoofdkantoor in Halmstad en in Ravensburg, Nijvel, Igualada, Wetzlar en Buchen. Lokale verkoop en ondersteuning worden verzorgd door vestigingen in Duitsland, VS, Japan, China, Singapore, Italië, Frankrijk, Spanje, Nederland, India, het VK, Zweden, Zuid-Korea en de VAE, evenals via een wereldwijd netwerk van distributeurs en partners. HMS heeft meer dan 600 mensen in dienst en rapporteerde in 2019 een omzet van SEK 1.519 miljoen. HMS is genoteerd aan de NASDAQ OMX in Stockholm, categorie Mid Cap, Informatietechnologie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie