Magnetisch encodersysteem

Magnetisch encodersysteem

Magnetisch encodersysteem met Drive-Cliq interface van Balluff

Het magnetisch encodersysteem van BML uit de SGA serie bewijst zich in elke toepassing waar een hoge absolute positienauwkeurigheid en eindpositienauwkeurigheid vereist zijn. Uitgebreide diagnosefuncties zorgen voor een betrouwbare werking en een efficiënter onderhoud. Met de Drive-Cliq interface kan het Balluff magnetisch encodersysteem ook perfect worden geïntegreerd in Siemens besturingsomgevingen. Siemens heeft het systeem dienovereenkomstig gecertificeerd.

Plug and play installatie maakt integratie in het aandrijfsysteem eenvoudig. De besturing detecteert automatisch de sensor en zijn basisinstellingen. De sensor biedt ook een grote flexibiliteit, aangezien verwijderen en weer aanbrengen op de tape is toegestaan. Dit creëert eenvoudige en economische oplossingen voor veeleisende toepassingen op het gebied van automatisering en gereedschapsmachinebouw, met name voor speciaalmachines.

Omdat het magnetisch encodersysteem werkt op basis van magnetisme, is het bovendien extreem ongevoelig voor temperatuurveranderingen, vuil (zoals van stof en olie) of slijtage. Dankzij de compacte vormfactor is het meetsysteem ook in bestaande toepassingen eenvoudig te integreren, zelfs onder krappe montageomstandigheden. De royale leesafstand van 1,3 mm vergemakkelijkt installatie.

In de praktijk zorgt de permanente plausibiliteitscontrole voor een hoge betrouwbaarheid, aangezien de meetkwaliteit consequent door het systeem wordt gecontroleerd. De automatische conditiebewaking controleert de signaalkwaliteit en is, samen met de besturing, een handige manier om de functiereserve te evalueren.

Status LED’s en diagnosefuncties zorgen voor een betrouwbare werking en een efficiënter onderhoud van het magnetisch encodersysteem.

Het lineaire meetsysteem is geschikt voor zowel lange meetlengtes tot 48 meter als voor toepassingen die een hoge nauwkeurigheid vereisen. Met een nauwkeurigheid tot ± 12μm en een resolutie van 1μm voldoet het meetsysteem aan deze eisen. Het systeem is ook eenvoudig achteraf te monteren.

Meer informatie

Lees ook:
Veiligheidssensor CES-C14
Online analyse systeem voor nauwkeurige meting van water parameters
Module voor AI en machine vision toepassingen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.