IEC 61499 – Open Innovaties drijven de industriële toekomst

Engineer Werk 4.0 Revolutie Digitale Vakbladen techniek Technische websites IEC 61499-norm

IEC 61499: de industriële automatiseringsstandaard die Industrie 4.0 ontketent

Er zijn al veel succesverhalen die de voordelen van Industrie 4.0 en IIoT laten zien. Als technology providers willen groeien in de nieuwe wereld van open industriële automatiseringssystemen, dan moeten engineers zich bewust zijn van de barrières die ze moeten overwinnen, waaronder:

  • Non-digitale architecturen;
  • Hardware-geconcentreerde businessmodellen;
  • Beperkingen van operating systems.

Samen verhogen deze barrières de totale eigendomskosten. En aangezien upstream-ontwerptools en downstream-operationele tools niet zonder enorme investeringen nauw kunnen worden gekoppeld aan automatiseringssystemen, is de ontwikkeling van een efficiënte digitale keten die de volledige proces-/machine-levenscyclus bestrijkt bijna onmogelijk.

De IEC 61499 norm vormt de basis voor de portabiliteit van industriële automatiseringstoepassingen en biedt veel voordelen, waaronder eenvoudige convergentie van IT- en OT-systemen, een betere ROI van softwaretoepassingen die onafhankelijk van een hardwareplatform kunnen worden uitgevoerd, en efficiëntie in het ontwerp. Hierdoor kunnen de totale eigendomskosten worden teruggebracht en nieuwe producten veel sneller op de markt worden gebracht.

Deze whitepaper (Engels) van Schneider Electric gaat dieper in op de praktische voordelen van de IEC 61499 norm en geeft een concreet beeld van hoe de verschuiving naar plug & produce automatiseringssystemen productiviteit en flexibiliteit voor de industrie ontketend.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie