Leren door te participeren aan het onderzoek ‘Hoe organiseer je servitisering’

Servitiseren servitisation

Servitiseren. Wellicht een duur woord voor het business model waarbij bedrijven producten verrijken met betaalde diensten. Servitiseren is echter meer dan het leveren van wat extra service. Het gaat er daarbij om meer klantwaarde te creëren met aanvullende diensten (services). Servitiseren betekent dat bedrijven de bestaande product-oriëntatie inruilen voor een service-oriëntatie.

Dat klinkt eenvoudiger dan het is. Alle reden voor Xander Stegehuis om daarom zijn promotie-onderzoek te wijden aan de vraag:  hoe organiseer je servitisering? Hoe kun je het proces eenvoudiger van de grond krijgen en implementeren. Want één ding is wel zeker: bedrijven die op de juiste wijze stappen richting servitisering zetten en weten te implementeren, verstevigen de lange termijn relaties met afnemers en realiseren betere bedrijfsresultaten.

Leren door te participeren!

Dit onderzoek wordt uitgevoerd samen met de Universiteit Twente, Universiteit van Cambridge, en Fontys Hogescholen. Daarnaast wordt nadrukkelijk samengewerkt met STEM Industrial Marketing Community om bedrijven uit verschillende sectoren en branches in de maakindustrie bij dit onderzoek te betrekken en de informatie eruit te delen. Want deze samenwerking heeft betrekking op zowel de ontwikkeling van nieuwe kennis als terugkoppeling en implementatie van resultaten.

Doe mee aan dit onderzoek servitiseren

Lezers van IndustrieVandaag komen meer te weten over servitisering en de resultaten van het promotieonderzoek van Xander Stegehuis door actief deel te nemen aan dit onderzoek. Eerst al door de vragenlijst in te vullen.

Maar ook daarna. Want laat je ook jouw e-mailadres achter na het invullen van de vragenlijst, dan nodigen we je uit om deel te nemen aan kennissessies, waarmee je direct meer leert over servitisering.

Klik hier om de vragenlijst direct in te vullen en bij te dragen aan dit onderzoek!

Auteur: Xander Stegehuis in samenwerking met STEM Industrial Marketing Community

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie