Heilind Electronics opent nieuw distributiecentrum in Duitsland

Heilind Electronics

Heilind Electronics Europe, een wereldwijde verdeler van elektromechanische componenten, verbindings- en bevestigingsmiddelen, opende onlangs een nieuw state-of-the-art distributiecentrum in Hanau, vlakbij Frankfurt in Duitsland.

Heilind Electronics vierde op 23 april de feestelijke opening van hun nieuwe distributiecentrum. Deze opening versterkt de ambitie om in Europa innovatie te ondersteunen. Bovendien breidt het bedrijf zijn aanwezigheid in West-Europa uit. Dit distributiecentrum versterkt ook Heilind’s positie in de regio. Het ondersteunt de groei in zowel Centraal- als West-Europa. Dat is bijvoorbeeld het geval voor de DACH-regio, de Benelux, Italië en Frankrijk, specifiek voor de afdelingen Industrial en MIL/Aero.

AD-diensten

Het nieuwe distributiecentrum in Hanau bij Frankfurt, een belangrijk logistiek knooppunt in Europa, beslaat meer dan 8.000 m². Bezoekers vinden er onder andere een Value-Add Center en kantoren. Dit grote oppervlak maakt een grotere opslagcapaciteit mogelijk, zodat er meer voorraad kan worden opgeslagen. Zo kunnen schommelingen aan de vraagzijde eenvoudig opgevangen worden. De faciliteit biedt Value-Added Distribution (VAD)-diensten, waaronder kitting, herverpakking, speciale verpakkingen, connectorassemblage en meer aan. Op die manier komt men de uiteenlopende behoeften van de klanten van Heilind Electronics in heel Europa tegemoet.

“We streven er altijd naar dicht bij onze klanten te staan. Zo garanderen we een maximaal serviceniveau.”, zegt Grzegorz Łyszczarz, managing director van Heilind Electronics Europe. “Duitsland is altijd een centrale markt voor ons geweest. In de afgelopen vijf jaar werkten we aan de uitbreiding van onze aanwezigheid in het land door het openen van extra lokale kantoren. Ondanks de geopolitieke onzekerheden die de markt beïnvloeden, heeft onze groei ons ertoe gebracht om hier in Hanau een nieuw distributiecentrum te bouwen. Bij de keuze van de locatie speelde bereikbaarheid een belangrijke rol, waarbij de ligging van Frankfurt Airport en meerdere logistieke bedrijven in de omgeving doorslaggevend waren.”

Mijlpaal Heilind Electronics

Stefan Barrig, sales director van Heilind Electronics Europe: “Ik ben verheugd om de opening van ons nieuwe distributiecentrum in Hanau aan te kondigen. Dit is een nieuwe belangrijke mijlpaal van Heilind Electronics in de afgelopen vijf jaar. Sinds we in 2019 onze afdeling in Polen startten, zagen we een enorme groei. De opening van ons distributiecentrum in Mysłowice in 2022 stimuleerde de uitbreiding naar Centraal- en Zuidoost-Europa.”

“Onze uitbreiding in Duitsland onderstreept onze uitstekende service en ondersteuning aan onze klanten”, vervolgt Stefan Barrig. “Bij Heilind Electronics staan toegankelijkheid en nabijheid tot belangrijke logistieke knooppunten voorop. Heilind Electronics is nu overal aanwezig dankzij onze nieuwe, uitgebreide mogelijkheden. We bieden VAD-diensten aan, hanteren een oplossingsgerichte aanpak en beschikken over een wereldwijd distributienetwerk. Dat onderscheidt ons van de concurrentie en maakt ons tot een betrouwbare partner voor de elektronica-industrie.”

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Erik de Jong (Advercom)

Erik bevindt zich al ruim 18 jaar in de uitgeefwereld, was betrokken bij onder meer het industriële automatiseringsvakblad Automatie|PMA en het vakblad Vision+Robotics. Samen met Yuk Chi Kan heeft hij in 2020 het online nieuwsplatform IndustrieVandaag opgezet.
Lees meer van: Erik de Jong (Advercom)

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.