Grijpvingers wisselen met een druk op de knop

Grijpvingers

Vliegensvlug grijpvingers wisselen zonder gereedschap

SCHUNK breidt zijn assortiment uit voor het snel wisselen van grijpvingers. Terwijl voor het beproefde SCHUNK BSWS snelwisselsysteem nog een inbussleutel nodig was, is bij het SCHUNK BSWS-M manueel vingerwisselsysteem slechts een druk op de knop nodig om een vingerset te verwisselen. Bovendien wordt een nieuwe vingerset net zo snel en eenvoudig bevestigd en met een simpele druk op de knop op de grijper aangesloten. Het gereedschapsloze vingerwisselsysteeem reduceert de insteltijden tot een minimum en verhoogt de productiviteit en flexibiliteit van het hele systeem.

Drie verschillende variantenHet gereedschapsloze snelwisselsysteem is, net als de BSWS, verkrijgbaar in drie varianten. In de BSWS-BM (zeven gestandariseerde maten van 50 tot 200) is het verwisselbare mechanisme in de basis geïntegreerd, die op zijn beurt permanent is gemonteerd op de basisbek van de grijper. Alleen de grijpvingers worden verwisseld. Met deze variant kunnen bestaande SCHUNK-grijpvingers, die zijn uitgerust met adapterbouten uit de BSWS-A serie, worden blijven gebruikt.

De tweede variant, de BSWS-URM (zes maten van 50 tot 160), kan eenvoudig en modulair worden geïntegreerd in klantspecifieke bevestigingsvingers. Het vergrendelingsmechanisme wordt als kit geleverd voor directe montage in de grijpvingers. Dit betekent dat de hele vingerlengte kan worden gebruikt voor het spannen, aangezien de basis niet meer nodig is. De derde variant is de BSWS-ABRM die verkrijgbaar is in zes maten van 50 tot 160. Het bevat grijpvingers met een geïntergreerd wisselmechanisme die door de klant individueel kunnen worden aangepast aan de respectievelijke klemcontour. Alle drie de varianten zijn veelzijdig in gebruik en kunnen worden gecombineerd met elke SCHUNK premium grijper en op tarijke grijpmodules met SCHUNK PGN-plus vingerinterface.

Ook te gebruiken als stationair wisselsysteem

Het voordeel van het SCHUNK BSWS-M-snelwisselsysteem blijkt niet alleen uit de snelle verwisselbaarheid van de grijpvingers, maar ook uit de sterkte een aanpasbaarheid van verschillende toepassingen. Bijvoorbeeld bij stationaire toepassingen of bij gebruik op een transportsysteem kunnen werkstukken snel met een druk op de knop worden verwijderd en vervangen door een andere variant. Het systeem is net zo eenvoudig als push/pull, waardoor de BSWS-M in veel toepassingen kan worden geïntegreerd zonder dat er enige technische training nodig is.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.