Spanklauwen vervangen zonder gereedschap

Spanklauwen vervangen zonder gereedschap

Met het RAPIDO snelwisselsysteem kunnen spanklauwen in enkele seconden worden verwisseld zonder dat er gereedschap aan te pas komt. Het systeem vermindert de insteltijd voor een volledige set klauwen tot minder dan 60 seconden. Het systeem kan worden gebruikt, ongeacht of de spil horizontaal of verticaal is geplaatst.

Dankzij de zeer nauwkeurige snelwisselinterface haalt de SCHUNK RAPIDO een betrouwbare herhalingsnauwkeurigheid van < 0,02 mm voor vele soorten nabewerkingen. Het spanklauwen snelwisselsysteem kan zowel voor interne als externe opspanning worden gebruikt. De dubbele vergrendeling zorgt voor maximale veiligheid, ook als deze niet gespannen is.

Volledig ingebouwd of als retrofitset

RAPIDO kan worden gebruikt op een SCHUNK klauwplaat met passende interface of kan met behulp van een speciaal verloopstuk achteraf op een bestaande klauwplaat worden gebouwd. Verschillende klemdiameters, onbewerkte en afgewerkte onderdelen kunnen in een mum van tijd betrouwbaar worden vastgeklemd.

Op verzoek kunnen de RAPIDO spanklauwen individueel worden uitgerust met een RFID-chip, QR-code of een individuele labeling. Andere varianten zijn op aanvraag als speciale uitvoering verkrijgbaar.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie