MTV 2LR lineaire unit

Lineaire unit

MTV 2LR lineaire unit met twee kogelomloopspindels voorzien van tegengestelde schroefdraad

Unimotion – in Nederland vertegenwoordigd door Rotero uit Woerden – heeft de MTV serie lineaire units uitgebreid met de variant ‘2LR’. Deze unit beschikt over een gecombineerde kogelomloopspindel met respectievelijk een linkse én een rechtse draad. Ideaal voor het openen en sluiten van luiken of het spreiden van producten. Evenals de andere leden van de MTV serie kenmerkt deze lineaire unit zich verder door een hoge nauwkeurigheid, geïntegreerde, spelingloze geleidingsystemen en de mogelijkheid om sensoren en schakelaars toe te passen.

Het Sloveense Unimotion ontwikkelt, produceert en levert mechanische lineaire units, compacte lineaire units, multi-assige systemen en klantspecifieke producten voor applicaties waar hoge eisen worden gesteld aan de dynamische eigenschappen. Regelmatig introduceert het bedrijf slimme innovaties. 2LR compacte lineaire unit Zo is de serie compacte lineaire eenheden – de MTV serie – onlangs uitgebreid met de 2LR versie. Deze speciale variant voorziet in twee kogelomloopspindels met respectievelijk een linkse en een rechtste draad. Omdat de spindels zijn gekoppeld, bewegen de loopwagens bij aandrijving simultaan van elkaar af of naar elkaar toe. Dit maakt de lineaire units bij uitstek geschikt voor onder andere het open en sluiten van luiken of het spreiden van draden of andere producten.

Opbouw

Evenals de andere varianten uit de MTV serie zijn ook de 2LR units opgebouwd uit een hard geanodiseerde aluminium profiel van 6063 AL. Dit profiel is in één opspanning vervaardigd op een meerassig freescentrum wat resulteert in onder andere een hoge maat- en vormnauwkeurigheid en hiermee een constante hoge kwaliteit. Verder zijn de profielen voorzien van een speciale strip die alle onderdelen in het profiel beschermt tegen vuil en stof.

Het profiel omvat tot slot T-gleuven voor bevestiging van de lineaire unit of naar wens extra sensoren en schakelaars. Tevens is een reed schakelaar toe te passen.

Geïntegreerde ondersteuning

De lineaire units uit de MTV serie zijn uit te rusten met een willekeurig aantal parallelle en onderhoudsvrije ondersteuningen van kunststof ten behoeve van de kogelomloopspindels. Door deze ondersteuningen zijn hoge snelheden bij grote slaglengtes te realiseren. Ook is de toegestane maximale Buckling kracht die optreedt bij de kortere kogelomloopspindels hiermee te verhogen.

De prestaties zijn nog verder te verbeteren door de ondersteuningen te integreren. Denk daarbij aan hogere snelheden en belastingen maar tevens aan langere slagen als gevolg van gereduceerde trillingen en vervormingen. De spindels zelf hebben een standaard tolerantie klasse van ISO07 (ISO05 op verzoek) en maken gebruik van een spelingvrije kogelmoer.

Meer informatie: DIS Sensors

Lees hier meer over mechanische aandrijfsystemen

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.