Gepatenteerde lagerkooi vermindert interne spanning

Gepatenteerde lagerkooi

Betere resultaten dankzij gepatenteerde lagerkooi voor NSK lagers

Het nieuw gamma NSK tonlagers beschikt over een gepatenteerd ontwerp van de lagerkooi. Voor meerdere industriële sectoren kan dat leiden tot betere productiviteit, betrouwbaarheid en hogere belastbaarheid. De geoptimaliseerde kooi vermindert de interne spanning en maakt een geleidingsring overbodig. Dat zijn slechts twee van de vele voordelen ten opzichte van bestaande oplossingen. Potentiële toepassingen voor het nieuwe ECA gamma strekken zich uit van transportbanden, tandwielkasten en staalproductiemachines, tot persen en machines die in de mijnbouw worden ingezet.

Het ontwerp van het ECA gamma tweerijige tonlagers, dat het CAM gamma opvolgt, kan één op één bestaande oplossingen vervangen. De nieuwe generatie is voorzien van voorgevormde ´rollerpockets´ die onnodige rolbewegingen tijdens het werken aanzienlijk verminderen. De kooien zijn met precisie vervaardigd uit massief messing.

Dit geoptimaliseerde kooiontwerp van NSK resulteert ook in minder spanning in het materiaal omdat de vorm van de kooi in evenwicht is met de sterkte van de rest van het lager. Bovendien voorkomt een haakje op het uiteinde dat de kogels kunnen wegglijden.

Een ander belangrijk voordeel van het nieuwe lagergamma is de mogelijkheid om meer kogels met een grotere afmetingen op te nemen, waardoor de grootst mogelijke belastbaarheid bereikt wordt. De lagers garanderen verder een tot 47% hogere dynamische belasting en tot 22% meer statische belasting.

De tot 20% hogere begrenzingssnelheden in vergelijking met standaard tonlagers, geeft een bijkomend voordeel voor gebruikers, omdat de bedrijfstemperatuur dankzij de standaard dimensionale stabiliteitsbehandeling tot 200°C kan oplopen.

Dankzij deze prestatieverbeteringen kunnen gebruikers die upgraden naar nieuwe lagers hun totale onderhoudskosten verlagen. Bedrijven in sectoren zoals cement, papier, verpakking, steengroeven, mijnbouw, staal, metaalverwerking en petrochemie kunnen hier zeker van profiteren.

Het ECA gamma tweerijige tonlagers met gepatenteerd ontwerp van de lagerkooi zijn beschikbaar in asdiameters van 40 tot 130 mm.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.