Geautomatiseerd laden van bewerkingsmachines

Geautomatiseerd laden

Geautomatiseerd laden en ontladen in slechts een paar stappen: met de nieuwe MTB-applicatiekits biedt SCHUNK een eenvoudige start in gedeeltelijke automatisering met cobots. De meegeleverde grijpers en spanners zijn perfect aangepast voor gebruik bij het verspanen van metaal en kunnen worden gecombineerd met robot specifieke verbindingssets. Dit bespaart tijd bij het plannen, maakt tot 50 procent sneller beladen en ontladen mogelijk en verbetert de machinebezetting.

Geautomatiseerd laden met cobots

Cobots zijn de perfecte helpers wanneer machines in een productiehal eenvoudig en flexibel beladen en ontladen moeten worden. Ze voegen ruwe onderdelen toe en verplaatsen de afgewerkte producten. Ze ontlasten medewerkers van eentonige en stressvolle werkzaamheden en creëren tijd voor andere taken. Maar hoe ga je aan de slag met geautomatiseerde applicaties? Heel eenvoudig met de nieuwe MTB-applicatiekits van SCHUNK.

Grijpen en spannen uit één hand

Afhankelijk van de ruimte en taak zijn de applicatiekits verkrijgbaar met een enkele of dubbele grijper. Elk kit bevat één of twee universele JGP-P-grijpers met een afblaasventiel en een afgesloten ventiel box. SCHUNK lanceerde pas eind vorig jaar de hoogwaardige 2-vinger parallel grijper. De “dubbele grijperkit” zorgt voor maximale productiviteit omdat de twee grijpers de machine in één keer kunnen beladen en ontladen, wat resulteert in een tijdsbesparing van bijna 50 procent. Dankzij een combinatie van spanners en grijpers uit één hand is de inbedrijfstelling eenvoudig en snel. Hiervoor biedt SCHUNK een derde applicatiekit voor het automatisch spannen van stationaire werkstukken. Daartoe behoort de compacte en onderhoudsarme PGS3 pneumatische klem, die via een geïntegreerde flens direct op de machinetafel kan worden gemonteerd en net als de grijpers in de robotbesturing kan worden geïntegreerd.

Door de verzegelde ventiel box zijn de kits bij uitstek geschikt voor gebruik in de ruwe omgeving van verspaningsmachines. De grijperkit voor het geautomatiseerd laden bevat een geïntegreerd afblaasventiel ontlast de operator bovendien van stressvolle werkzaamheden: vuil en spanen worden automatisch verwijderd van de spanner en werkstuk. Handmatige verwijdering met perslucht is niet meer nodig en de spangebieden worden perfect gereinigd voor herhaalbaar opspannen. De applicatiekits zijn beschikbaar voor OMRON, Universal Robots, TM, Doosan en FANUC cobots. Met specifieke kabels, slangen en de afzonderlijke robot aansluitkits kunnen gebruikers de componenten van SCHUNK in slechts enkele stappen op de cobot aansluiten en is de machine klaar voor geautomatiseerd laden en ontladen van de machine.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie