Starterset met nauwkeurige en flexibele grijpers

Starterset

Nauwkeurige en flexibele grijpers als starterset voor specifieke onderdelen in samenwerkingstoepassingen

Tot nu toe bood de markt vaak alleen een specifiek type grijper voor UR-robots of een universele grijper die zeer groot, zwaar en kostenintensief is. Gimatic heeft dit begrepen en heeft nu zijn plug- and-play-programma als starterset voor de nieuwe “E-serie” van Universal Robots (UR) uitgebracht. De gebruiker heeft de keuze uit tien typen en 20 varianten waarmee hij de juiste grijper voor zijn toepassing kan kiezen. Deze grijpen verschillende onderdelen flexibel en precies vast.

De beschikbare mechatronische parallelle grijpers, 3-bekken grijpers of radiale grijpers zijn plug-and- play-gereed. De startersoftware voor de E-serie wordt meegeleverd. De grijpers zijn eenvoudig te installeren met behulp van een inbussleutel en hebben 100% grijpkrachtbehoud. Dit betekent dat ze alleen energie krijgen als ze in beweging zijn, wat ze energiezuinig maakt. Het gewicht van de compacte grijpers is slechts 390 tot 890 gram, afhankelijk van de grootte. Ze zijn dus tot 75 procent lichter dan vergelijkbare producten op de markt. Ze zijn tweezijdig te gebruiken en grijpen van binnen naar buiten of andersom. Voor de productie van individuele grijpervingers biedt Gimatic een grijpervingerservice aan.

Dezelfde flexibiliteit biedt de mechatronica-specialist zijn klanten om hun eigen ideeën te laten implementeren en de functies van bestaande technologie uit te breiden door middel van de integratie van extra componenten zoals een camera of sensoren. De starterset is verkrijgbaar in een standaardversie en een versie met Peak Output (P), die een 24 V-signaal geeft wanneer de component wordt gegrepen. De starterset is bedoeld voor dealers en eindklanten van UR-Robotics. De levertijd bedraagt slechts circa vijf werkdagen. De starterset wordt geleverd in een volledig milieuvriendelijke kartonnen doos.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie