Update Tool: Software comfortabel bijwerken

4
Update Tool van SIGMATEC
Lasal-UpdateTool(c)SIGMATEK: Programmawijzigingen die van invloed zijn op volgorde, visualisatie en besturing samengevoegd in een comfortabele interface met behulp van de Update Tool in de LASAL software van SIGMATEK.

Update Tool van SIGMATEC zorgt voor mogelijkheid om applicaties in de besturing te laden – veilig, foutloos en reproduceerbaar

Met de nieuwe “Update Tool” in de All-In-One Engineering Software Tool LASAL van SIGMATEK kunt u programmawijzigingen doorvoeren die naast andere functies van invloed zijn op proces, visualisatie en centrale besturing op één comfortabele werkplek in de Machine Manager. Voer eenvoudig de juiste opdracht in, stel de parameters in, geef indien nodig commentaar en update vervolgens met een druk op de knop.

Vanuit het oogpunt van kwaliteitsbeheer wordt nu de mogelijkheid geboden om applicaties in de besturing te laden – veilig, foutloos en reproduceerbaar. Het proces werkt volautomatisch en genereert een logboekbestand bij voltooiing. Dit garandeert niet alleen kwaliteit, maar vermindert ook de werktijd. Dit geldt met name voor multi-CPU applicaties, waarbij programma’s vanaf een centraal punt in alle CPU’s geladen kunnen worden.

Er zijn 26 basisfuncties voor verschillende opdrachten en commandos’s beschikbaar, waar parameters of bronnen kunnen worden ingevoerd. Voorbeelden hiervan zijn “Download Visualization” of “Move File”. Omgevingsvariabelen kunnen bijvoorbeeld ook worden ingesteld (machine setup), evenals toepassing specifieke data zoals pdf-files of basisrecepten die naar het “Updatepakket” worden gekopieerd. Een setup kan periodiek automatisch worden gemaakt of oudere machinesoftware kan op elk moment met een druk op de knop worden hersteld, zonder specifieke kennis of documentatie over waar welke software of bestanden zich bevinden.

De functie “Make Update Sticks” is nu ook beschikbaar in de Machine Manager. Dit maakt het mogelijk om de bijgewerkte bestanden naar een USB-stick te kopiëren. Een compleet softwarepakket kan dus op locatie in de machine of het systeem worden gestart, eenvoudig door de USB-stick te gebruiken.

Uiteraard kan het updatepakket in een zip-bestand worden verzonden en eenvoudig door de ontvanger worden uitgevoerd met behulp van LASAL Machine Manager – zonder verdere afhankelijkheden.

SigmaControl

Met jarenlange ervaring in industriële besturingstechniek levert SigmaControl gespecialiseerde kennis en producten van vooraanstaande leveranciers als SIGMATEK, COPA-DATA, KONTRON en KOLLMORGEN.

SIGMATEK

In 1988 is in Lamprechtshausen bij Salzburg SIGMATEK opgericht. De afgelopen jaren hebben vele innovatieve ontwikkelingen tot evenveel baanbrekende besturingsoplossingen geleid. SIGMATEK ontwikkelt en produceert hardware zoals besturingssystemen, PLC’s, Motion Controllers, Servo-systemen, Visualiseringunits en Industriële PC’s. Ook de bijbehorende Software zoals programmering- en servicetools komen van de R&D afdeling van SIGMATEK.

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.