Frequentieregelaar voor driefasige synchrone- en inductiemotoren

Frequentieregelaar

De P86 ACOPOSinverter is een frequentieregelaar voor driefasige synchrone- en inductiemotoren, met of zonder encoders. De frequentieregelaars zijn beschikbaar in een breed vermogensspectrum van 0,75 tot 75 kW en zijn bijzonder geschikt voor toepassingen in de verpakkingsindustrie, transportsystemen, materiaalverwerking en in hijstoepassingen.

De P86-serie frequentieomvormers van B&R voldoet al aan de IE efficiëntiefactoren die zijn gestandaardiseerd in EN 61800-9-2. De toekomstbestendige omvormers zijn eenvoudig te configureren en buitengewoon flexibel. De nieuwe frequentieregelaar serie is ook uitgerust met de tweekanaals veiligheidsfunctie Safe Torque Off (STO) in overeenstemming met SIL3 / PLe.

Krachtige dynamiek en schaalbaarheid

De frequentieregelaars zijn in het bijzonder geschikt voor dynamische toepassingen. Ze kunnen gedurende twee seconden tot 220% van het nominale koppel leveren. Ze kunnen worden gebruikt voor de regeling van open of gesloten lussen van inductiemotoren (IE2, IE3), synchrone motoren en reluctantie-motoren. Een geïntegreerde POWERLINK-interface, talrijke I/O-kanalen, een ingebouwde encoder en optionele interfacekaarten bieden maximale flexibiliteit bij het machineontwerp.

Robuust ontwerp voor jarenlang gebruik

De P86 ACOPOSinverter serie heeft een uitzonderlijk robuust ontwerp en is gebouwd om onder zware omstandigheden te presteren. De frequentieregelaar is bestand tegen trillingen, schokken, stof en temperaturen tot 60°C met behoud van consistente prestaties.

Uitgebreid portfolio

De nieuwe P86-serie breidt het ACOPOSinverter portfolio van B&R verder uit. Samen met de P66, P76 en P96 series omvatten ze een reeks aandrijftechnologieprofielen voor driefasige inductiemotoren en synchrone motoren met een voedingsspanning van 200 tot 600 V en een nominaal vermogen van 0,18 tot 200 kW.

Met eenvoudig schaalbare functionaliteit en volledige integratie in het automatiseringslandschap van B&R is de ACOPOSinverter-familie geschikt voor een breed scala aan toepassingen, van kleine machinemodules tot complexe fabrieken.

B&R is een innovatief automatiseringsbedrijf met het hoofdkantoor in Oostenrijk en kantoren over de hele wereld. Sinds 6 juli 2017, is B&R onderdeel van ABB. Als wereldwijde leider in de industriële automatisering, combineert B&R hightech hard- en software met state of the art engineering. Daarmee worden in vrijwel elke branche complete oplossingen geboden op het gebied van machinebesturing, motion control, CNC en robotica, HMI, geïntegreerde veiligheidsbesturingen en DCS-oplossingen voor Machine & Factory Automation. Met Industrial IoT communicatie standaarden zoals OPC UA, POWERLINK en openSAFETY, als ook met de Automation Studio ontwikkelomgeving, herdefinieert B&R voortdurend de toekomst van de industriële automatisering.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie