Veiligheidssensor CES-C14

Veiligheidssensor CES-C14

Nieuwe Veiligheidssensor CES-C14 van Euchner

De veiligheidssensor CES-C14 van Euchner bevat een volledig in industrieel epoxyhars verpakte transpondersensor die op zich al een beschermingsgraad van IP 69 bezit. Zelfs biedt IP 69 soms op langere termijn onvoldoende bescherming tegen vloeistoffen met chemicaliën, die bijvoorbeeld worden gebruikt als hulpmiddel bij verspaning, slijpen of reiniging. Per slot van rekening berust de IP-beschermingsindex slechts op het indringen van water.

Door de veiligheidssensor en actuator in een epoxyhars te gieten worden agressieve middelen gesplitst van deze componenten. Denk hierbij aan petrochemische, medische en farmaceutische toepassingen. Sensor en actuator zijn zogenaamde “solid-state” componenten en bevatten geen bewegende delen.

Interne printplaten en elektronica-onderdelen worden tijdens het productieproces volledig in een hars gegoten en voldoen hierna aan IP 69. In het geval van de CES-C14 worden de sensor en de actuator op hun beurt weer volledig ingegoten in een epoxyhars. Het resultaat is dat er geen opgesloten luchtbellen zijn, waardoor de kans op ademen en het naar binnenzuigen van vloeistoffen tot een minimum wordt beperkt. Epoxyhars heeft een hoge bestendigheid tegen veel chemische stoffen. Op aanvraag geeft de fabrikant hiervan een specificatie.

Meer informatie over deze veiligheidssensor CES-C14 van Euchner

Euchner

Euchner is ruim een halve eeuw actief in industriële automatisering. EUCHNER Duitsland ontwikkelt componenten voor de besturing van processen, zoals fail-safe sensoren. De componenten, hoogwaardige kwaliteitsproducten (ISO 9001), vinden hun weg in industrieën over de hele wereld. Wereldwijd telt EUCHNER rond de veertig vestigingen.

EUCHNER (Benelux) BV doet al meer dan 60 jaar de vertegenwoordiging en heeft dan ook een lange ervaring opgebouwd met tal van toepassingen. De expertise van EUCHNER gaat ver. Euchner is bijna elk probleem al een keer tegengekomen en heeft een oplossing paraat.

Zie ook de pagina Sensoren

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.