Uitbreiding FLEXI-FLOW Compact serie met verbeterde massaflowmeters/-regelaars voor gassen

FLEXI-FLOW Compact serie

Voortbouwend op het succes van de FLEXI-FLOW Compact serie, presenteert Bronkhorst een uitgebreide lijnuitbreiding, die ongeëvenaarde veelzijdigheid en precisie biedt in gasstroommeting en -regeling. FLEXI-FLOW Compact stelt een nieuwe norm in compactheid, functionaliteit en aanpasbaarheid, en bedient een breed scala aan toepassingen met precisie en efficiëntie.

De nieuwste FLEXI-FLOW Compact serie introduceert een reeks innovatieve modellen en functies, waaronder instrumenten die zijn aangepast voor lagere doorstromingsbereiken vanaf 0-5 mln/min. Bovendien omvat de serie nu instrumenten met een onderaansluiting voor toepassingen waar een montage aan de bovenkant vereist is, en stroomregelaars uitgerust met geïntegreerde afsluitkleppen om een hogere mate van lekdichtheid te bieden of noodafsluiting mogelijk te maken. Een van de belangrijkste verbeteringen in de FLEXI-FLOW Compact serie is de integratie van EtherNet-communicatie, die naadloze connectiviteit en integratiemogelijkheden biedt voor moderne industriële omgevingen.

Nieuwste FLEXI-FLOW Compact serie met unieke door-chip sensor

De nieuwe modellen, net als de originele FLEXI-FLOW Compact instrumenten, maken gebruik van een unieke door-chip sensor gecombineerd met bewezen bypass-technologie. Deze thermische massaflowmeters en -regelaars leveren uitzonderlijke prestaties, met een reductie in grootte van 35% vergeleken met traditionele instrumenten, waardoor ze de kleinste op de markt zijn voor doorstromingsbereiken tot 20 ln/min.

De geavanceerde sensortechnologie zorgt niet alleen voor stabiele stroomregeling, maar ook voor snelle reactietijden, met insteltijden kleiner dan 150 ms, wat nauwkeurige controle mogelijk maakt, zelfs in dynamische procesomstandigheden. Geïntegreerde temperatuur- en druksensoren, samen met een aan boord gasdatabase, zorgen voor ongeëvenaarde nauwkeurigheid bij verschillende procesparameters, waardoor de FLEXI-FLOW Compact instrumenten aanpasbaar zijn aan een breed scala aan toepassingen. Bovendien bieden de instrumenten uitgebreide monitoring- en regelfuncties, waaronder geïntegreerde temperatuur- en druksensoren, een USB-C poort voor eenvoudige installatie, optionele Bluetooth-communicatie voor verbeterde toegankelijkheid, en NAMUR-statusindicatie door middel van gekleurde LED’s en digitale uitvoerparameters.

Of het nu gaat om vooraf geconfigureerde modellen, op maat gemaakte oplossingen, of aangepaste multi-channel systemen, de FLEXI-FLOW Compact serie biedt veel flexibiliteit om te voldoen aan specifieke toepassingsvereisten. Met gratis en intuïtieve softwaretools voor configuratie, diagnostiek en voorspellend onderhoud, zorgt Bronkhorst voor naadloze integratie en optimale prestaties in diverse industriële automatisering omgevingen.

Meer informatie bij Bronkhorst

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie