Een nieuwe benadering van ethernet-communicatiemodules

Ethernet-communicatiemodule

Parker Hannifin brengt zijn PCH Network Portal op de Europese markt uit. Het product introduceert een nieuwe benadering van de ethernet-communicatiemodule die de I/O-architectuur van machines herformuleert en transformeert. Met op Industrie 4.0- en IIoT-gebaseerde industriële netwerken die steeds vaker profiteren van ethernet-protocollen en IO-Link-communicatie, kan de PCH Network Portal helpen de machinekosten, opstarttijd en uitvaltijd voor de fabrieksautomatiseringsmarkt te minimaliseren.

De ethernet-communicatiemodule voldoet op elk moment in de levensduur van de machine aan de eisen van de gebruiker, van het ontwerp en de integratie tot aan de productie- en onderhoudsvereisten. Waar de meeste bestaande oplossingen een modulair ontwerp hebben met verschillende afmetingen, integreert de PCH Network Portal de veelzijdigheid van zijn configuratie in een enkel compact formaat om een uniek product voor de markt te bieden.

Een andere belangrijke functie stelt gebruikers in staat om de kracht van IO-Link te benutten door de connectiviteit uit te breiden naar externe IO’s en bekabelde verbindingen te beperken. De flexibiliteit van IO-Link stelt gebruikers ook in staat om een verbindingspoort in te stellen als digitale ingang (DI), digitale uitgang (DO) of IO-Link-masterpoort, wat toegevoegde waarde biedt voor toepassingen zoals materiaaltransportsystemen, carrosseriebouw , industriële assemblagelijnen, end-of-arm tooling (EOAT) voor robots en andere geautomatiseerde industriële apparatuur.

De gedecentraliseerde I/O- en IO-Link-masterpoorten van de ethernet-communicatiemodule maken deel uit van Parker Hannifins veldbus-/industriële netwerkaanbod en maken de weg vrij voor een geoptimaliseerde machinearchitectuur en grotere mate van configureerbaarheid, en dat alles terwijl ze worden aangesloten op vijf formaten van de ISO-ventielen uit de H-serie van het bedrijf.

De PCH Network Portal kan communiceren met veel industriële besturingen omdat het EtherNet/IP-, PROFINET-, Modbus TCP- en EtherCAT-protocollen ondersteunt. Deze mogelijkheid maakt de portal ideaal voor een aantal flexibele productietoepassingen, waaronder: waar machinewisselingen gebruikelijk zijn; waar PLC’s niet altijd toegankelijk zijn; of waar obstakels op de fabrieksvloer het instellen, configureren en oplossen van problemen tijdrovend maken.

Configureerbare I/O met echte PNP/NPN-circuitschakelingen en IO-Link op elke poort maken eenvoudige wijzigingen in het machineontwerp mogelijk. Een ander voordeel is dat ingebouwde programmeerfuncties (zoals de-bounce-timers en rolling 40-fouten, waarschuwingen en gebeurtenislogboeken met tijdstempel) het oplossen van problemen en integratie eenvoudig maken, zelfs voor onervaren programmeurs. Gebruikers kunnen via een laptop, tablet of telefoon configureren en problemen oplossen met een veilige en vergrendelbare Bluetooth-verbinding.

“Of u nu een systeemintegrator bent die de machinekosten wil minimaliseren, een controls engineer die op zoek is naar opstarttijden of een onderhoudsprofessional die de uitvaltijd wil verminderen, het flexibele ontwerp, de intuïtieve interfaces en de gestroomlijnde diagnostiek van de ethernet-communicatiemodule voegen waarde toe aan uw project”, zegt Patrick Berdal, European Product Manager, Parker Electric Motion & Pneumatic Division. “Bedrijven die actief zijn in de Europese markt voor fabrieksautomatisering zijn momenteel druk bezig om productiefaciliteiten te helpen bij de overgang naar de productie-installaties van morgen. De PCH Network Portal kan dat proces eenvoudiger, sneller en kosteneffectiever maken.”

De PCH Network Portal werkt bij temperaturen tussen -15 en +49 °C en beschikt over configureerbare IO-Link-masterpoorten in een IP65-geclassificeerde, lasspatbestendige behuizing om machines toekomstbestendig te maken tegen veranderingen in de netwerkarchitectuur.

Meer informatie bij Parker Hannifin

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Linkedin5

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.