EWON Netbiter & Argos: IoT beheer van mobiele installaties

Netbiter Argos

Netbiter Argos van HMS Networks is een software platform voor remote beheer van mobiele industriële apparaten en installaties, voor 24/7/365 gebruik. Het is  een zogenaamde “IoT ready to use” oplossing, inclusief hard- en software. Plug en play dus.

Argos is een Cloud oplossing die het volledige beheer van meerdere apparaten vanuit 1 dashboard/omgeving biedt. Installaties worden online beheerd met functies als: visualiseren, monitoren, alarmeren, data analyse en rapportage. Locatie van mobiele apparatuur wordt in Google Maps met status indicatie en positie weergegeven.

Verzamelde  data is vanuit Argos ook te integreren met 3rd party systemen. Dit met behulp van een Cloud to Cloud koppeling door middel van een RESTFul API. Argos is hiermee te koppelen aan bijvoorbeeld Azure of Amazon. Maar ook eenvoudig aan een eigen bedrijf systeem.

Hardware componenten zijn de Netbiter data-gateways EC 310/EC360. Deze zijn voorzien van digitale en analoge I/O, RS232/485 en LAN verbindingen voor koppeling met industriële apparatuur en internet.  De EC360 heeft als extra 4G en GPS ontvangst.

Er zijn in Argos vooraf gedefinieerde  profielen en templates voor meer dan 400 verschillende applicaties met generator controllers, energie meters, I/O modules, frequentie regelaars, pompcontrollers, HVAC en UPS systemen. Hiermee is koppeling met een bestaand systeem en het ontwikkelen van dashboards snel re realiseren.

Argos is zeer geschikt voor de mobiele generator markt. Meer dan 50 gangbare generatorcontrollers zijn geïntegreerd voor een “easy start out of de box” voor generator gebruikers/bezitters.  Een specifieke functie voor deze markt  is  brandstof (vloeistof) management  van mobiele systemen. Hiervoor zijn automatische tank-rapporten beschikbaar. Deze bieden weergave van actuele hoeveelheid, verbruik laatste dag, laatste vulmoment, totaal aantal vullingen en de geschatte beschikbare hoeveelheid in de komende 7 dagen. Uiteraard zijn deze gegevens ook realtime op dashboards zichtbaar.

De Netbiter gateway kan lokale berekeningen uitvoeren m.b.v. Lua scripting. “Ready to use” scripts zijn beschikbaar. Bijvoorbeeld om de exacte  inhoud van brandstof tanks te berekenen  of om data uit een controller 1 op 1 naar een extern apparaat te koppelen. Ook kan een te snelle afname van vloeistof (diefstal) herkend worden.

Tevens bieden de Netbiters gateways een  Remote access functie. Hiermee is op afstand via internet inloggen in de apparatuur voor configureren of debuggen mogelijk.

Meer informatie bij Duranmatic

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie