Remote monitoring en controle van mobiele apparaten

Netbiter

Duranmatic brengt van Ewon het vernieuwde Netbiter Argos remote monitoring en control platform. Allereerst vormen de Netbiter data gateways de basis voor dit platform. Deze gateways gebruiken 4G en GPS communicatie. Hiermee controleren ze de locatie van mobiele apparatuur. Tegelijkertijd meten en registreren ze belangrijke data zoals status, tankinhoud en vermogen. Ook snelheden en andere cruciale gegevens van standalone apparaten worden vastgelegd. Het systeem interpreteert sensorsignalen en gegevens in waardevolle informatie en is zelfs in gebieden met een slechte signaalsterkte te gebruiken.

Netbiter gateway

De Netbiter gateway geeft mobiele connectiviteit met het te bewaken object, en  toegang tot het Argos-platform, een Cloud gebaseerde oplossing die 24/7 bewaking en controle op afstand van alle aangesloten apparatuur mogelijk maakt. Hierdoor neemt de kans op onverwachte storingen af. Bovendien voorkomt dit kostbare onderbrekingen.

Het systeem is ideaal voor generatoren, tractoren, onbemande pompstations, koel-containers, energie meetsystemen en meer. Met Netbiter Argos kun je een machinesysteem op afstand monitoren. Daarnaast bestuur je het systeem ook op afstand. Hiervoor heeft de gateway digitale en analoge I/O en een communicatie interface met Modbus-TCP/RTU, Ethernet/IP, J1939 en SNMP protocollen aan boord. Alarmen zijn op specifieke waarden in te stellen door logische tabellen te gebruiken met “als dit, dan dat” -functionaliteit. Er is een model zonder GPS beschikbaar voor stationaire toepassingen.

Door koppeling van het Netbiter Argos systeem aan het nieuwe Ewon i4connected IIoT platform zijn de mogelijkheden ongekend uitgebreid. I4connected is de nieuwe Ewon oplossing om wereldwijd machines en installaties te beheren en te digitaliseren. Het biedt opties voor het verzamelen, visualiseren en analyseren van data en heeft alarmering- , rapportage- ,  dashboard- , user management modules.

I4connected is een open systeem en kan via MQTT, OPC UA, SQL en CSV aan vele  automatiseringsproducten gekoppeld worden. De grafische MAPS module geeft een direct overzicht, over de gehele wereld, van aangesloten systemen met machine status en alarmering. Uiteraard is het ook perfect aan de andere data gateways van Ewon, de Flexy 205, te koppelen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie