EMO Hannover – Innovaties Europese productiebedrijven concurrentie uitdagingen

Zelflerende machines Europese productiebedrijven in Nederland Elektrotechnische industrie

Europese productiebedrijven hebben een uitdagende internationale speelveld. Ze stuiten op hoge kosten voor energie en personeel, een tekort aan vaardige arbeiders en wisselvallige toeleveringsketens. Toch brengen deze uitdagingen ook opmerkelijke innovaties met zich mee. Een uitstekend voorbeeld hiervan is te zien op EMO Hannover 2023, die deze september plaatsvindt.

Digitalisering en automatisering bij Europese productiebedrijven

De combinatie van digitalisering, inclusief kunstmatige intelligentie, met robotica en automatisering kan aanzienlijke productiviteitsverhogingen opleveren. Dit vergroot op zijn beurt het concurrentievermogen van bedrijven op lange termijn. De EMO Hannover 2023, als beurs voor productietechnologie, zal uitblinken in het tonen van deze geavanceerde oplossingen. Hier worden trends voor Europese productiebedrijven in de praktijk gedemonstreerd, waarbij het accent ligt op het combineren van deze technologieën.

Hermle’s focus op digitalisering en automatisering

Voor Hermle is EMO Hannover 2023 een hoogtepunt in technologiebeurzen. Udo Hipp van Hermle deelt dat digitalisering en automatisering hun kernthema’s zijn. Op de beurs presenteren ze hun innovatieve digitaliserings- en automatiseringsoplossingen, waaronder robotsystemen. Ze streven ernaar deze oplossingen te integreren in sectoren die hier eerder weinig aandacht aan hebben besteed. Juist vanwege het tekort aan vaardige arbeidskrachten zien zij en hun klanten het belang van investeren in geavanceerde automatiseringsoplossingen.

Flexibel en geautomatiseerd laden door Schunk

De maakindustrie heeft te maken met verkleinde batchgroottes en een grotere variatie aan onderdelen. Schunk GmbH & Co. KG introduceert daarom automatische palletverwerking. Hierdoor kunnen systemen continu werken, zelfs met minimale bemanning. Het systeem, met zijn uniforme interface en robotkoppeling, is ontworpen voor maximale flexibiliteit en efficiëntie.

Nieuwe wegen voor Fanuc

Fanuc plant twee primeurs voor robotmachines in Hannover. Stefan Raff van Fanuc licht toe dat zij hun aanpak zullen vernieuwen. Ze zullen zich niet alleen richten op hun CNC-besturingen, maar zullen ook complete productiesystemen presenteren. De groeiende markt van elektrische voertuigen heeft productiefaciliteiten doen veranderen, waardoor er meer behoefte is aan flexibele productieapparatuur. Trends voor productiebedrijven tonen een stijgende belangstelling voor procesoplossingen, een beweging die Fanuc actief ondersteunt met hun European Development Center.

Alle prominente spelers in de productiesector zullen aanwezig zijn op EMO Hannover 2023. Ze presenteren hun nieuwste oplossingen en zijn erop gebrand om ideeën te verzamelen en samenwerkingen aan te gaan. In deze omgeving van innovatie en samenwerking blijft het optimisme over de toekomst van Europese productiebedrijven onmiskenbaar.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie